Fudbal

Šipovac: "Smazaćemo" Želju

Šipovac: "Smazaćemo" Želju
Šipovac: "Smazaćemo" Želju

BANJALUKA - Ako je suditi po raspoloženju koje je danas vladalo u svlačionici Borca, Željezničaru se u sutrašnjem meču polufinala Kupa BiH u fudbalskom smislu nikako ne piše dobro.

"Ovako ćemo 'Želju' smazati", pisalo je na torti koju je u klub donio direktor Radmilo Šipovac povodom svog rođendana. Htio je da počasti svoje igrače, ali vjerovatno i da im poručio šta od njih očekuje u meču u Banjaluci (17 časova) sa sarajevskim klubom, koji nakon prvog meča ima gol prednosti (1:0).

"Pokazaćemo da možemo da smažemo 'Želju' isto kao i ovu tortu i da oni za nas nisu krupan zalogaj. Želimo da se plasiramo u finale i siguran sam da ćemo nadoknaditi gol minusa iz Sarajeva", rekao je Šipovac, koji je pun samopouzadnja pred sutrašnji susret.

Na Gradskom stadionu vlada veliki optimizam koji ne ruši ni odustvo šest igrača koji ne mogu nastupiti u ovom susretu. Zbog igranja za druge klubove u ovom takmičenju ne mogu da nastupe

Perica Ivetić, Mladen Žižović i Mladen Lučić, dok zbog povreda i žutih kartona u domaćem timu neće biti Nemanje Bilbije, Milana Stupara i Marka Maksimovića.

"Ovo je veoma bitna utakmica za nas i svi u klubu jedva čekamo da počne. Naša želja je da se plasiramo u finale i pružićemo sve od sebe da ostvarimo taj cilj. Nedostaje nam nekoliko veoma bitnih igrača, ali ne smijemo da kukamo", izjavio je Slaviša Božičić, koji je najavio ofanzivu: "Naša igra je napadačka i pravićemo pritisak od prvog minuta meča. Ulazimo u meč bez kalkulacija i vjerujemo da možemo da stignemo prednost iako igramo sa veoma jakim protivnikom."

Božičić je u nedjelju gledao meč Željezničara i Zrinjskog (0:0) u Premijer ligi BiH i vidio je da i lider prvenstva ima mana koje njegov tim može da iskoristi.

"Analizirali smo mnoge stvari pred ovaj meč. Sve ekipe u svijetu imaju mana, pa tako i 'Željo' i mi moramo da ih iskoristimo. Znamo da se radi o iskusnoj ekipi koja može lako da sačuva prednost, ali mi nemamo šta da izgubimo. Ne želimo da razočaramo publiku, a ni sebe", jasan je trener akutelnog prvaka BiH.

Niz od 22 utakmice bez poraza i statistika da su još od jesenjeg meča sa Čelikom bez primljenog pogotka, ne opterećuje previše Amara Osima, menadžera Željezničara. Ne bi imao ništa protiv i da primi gol i bude poražen u Banjaluci, ali naravno, rezultatom koji njegov tim vodi u finale.

"Nakon utakmice prethodnog kola u Mostaru sa Zrinjskim veliki dio ekipe završio je u ambulanti. Jadranku Bogičeviću je napuklo rebro, Samir Bekrić je istegao ligamente. Na povredu su se žalili i Vernes Selimović i Zajko Zeba, ali su posljednjih nekoliko treninga odradili bez problema. Semir Kerla povrijeđen je još od Travnika, tako da imamo problema u sastavljanju ekipe", rekao je Osim i dodao:

"Statistika nam se nekako postavlja kao teret. U Mostaru smo prekinuli niz pobjeda i ne bih imao ništa protiv da u Banjaluci budemo i poraženi, recimo, rezultatom 2:1 i tako odemo u finale Kupa."

Napadač Adi Adilović uvjeren je da je minimalna prednost sa "Grbavice" dovoljna za finale.

"Imamo više šansi nego Borac. Prednost nije velika, ali u Kupu je i 1:0 sasvim dovoljno za uspjeh. Imamo kvalitetnu ekipu koja će znati iskoristiti gol prednosti", kazao je Adilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije