Fudbal

Slavni fudbaler uhapšen i odveden u zatvor

Slavni fudbaler uhapšen i odveden u zatvor
Foto: Tanjug/AP | Slavni fudbaler uhapšen i odveden u zatvor

Proslavljeni brazilski fudbaler i nekadašnji as Mančester Sitija, Reala i Santosa, Robinjo uhapšen je u Sao Paolu i odveden u zatvor gdje će služiti kaznu od devet godina zbog silovanja djevojke u Milanu 2013. godine.

Odluku da mora u zatvor donesena je u srijedu nakon dugog vijećanja i iznošenja argumenata donio je sud u Brazilu. Ovim je u Brazilu napravljen presedan, obzirom da će bivši reprezentativac Brazila postati prva osoba koja će ići u zatvor zbog osude u nekoj drugoj državi. Robinjo je pred sudom u Italiji osuđen 2017. godine za učestvovanje u grupnom silovanju koje se dogodilo 2013. godine. Žrvta je bila dvadesetdvogodišnja devojka iz Albanije. Pobjegao je tada u Brazil kako bi izbjegao kaznu jer brazilski zakoni ne dozvoljavaju izručenje svojih građana.

Nakon iznošenja brojnih argumenata, sud je uvažio zahtjev Italijana da odslužni kaznu u rodnoj zemlji. Robinjo je u vrijeme kada je počinio zločin igrao za Milan, a u Italiji je presuda postala pravnosnažna 2022, kada je po žalbi u drugom stepenu odlučio Vrhovni sud Italije koji je potvrdio prvostepenu i drugostepenu odluku.

Ono što je jasno jeste da slavnog fudbalera koji je za Brazil skupio 100 nastupa i koji je svojevremeno slavio za najvećeg svjetskog taleneta čeka pravi pakao obzirom da će završiti u jednom od zloglasnih zatvora u Brazilu. Tamošnji zatvori se nazivao „pakao na zemlji“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije