Fudbal

Slijediti Dodikov primjer za pomoć "Leotaru"

Slijediti Dodikov primjer za pomoć "Leotaru"
Slijediti Dodikov primjer za pomoć "Leotaru"

TREBINJE - Uprava Fudbalskog kluba /FK/ "Leotar" Trebinje ocijenila je pozitivnim primjer predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je kupio deset godišnjih karata, te pozvala sve ljubitelje fudbala da slijede ovaj primjer ili na sličan način pomognu klubu u trenucima oporavka.

"Sada je pravi momenat da pomogne ko koliko može, a svi koji kupovinom karata ili nekom drugom donacijom žele da pomognu `Leotaru` su dobrodošli", istakao predsjednik FK "Leotar" Simeon Dučić, ističući da se Uprava kluba ograđuje od bilo kakvih političkih priča.

Dučić je napomenuo da je "Leotar" trenutno u veoma teškoj ekonomskoj situaciji i da na svaki način pokušava da se izvuče iz krize, zbog čega je i pokrenuta akcija prodaje godišnjih karata, te napomenuo da je odziv akciji katastrofalan.

On je na konferenciji za novinare podsjetio da je trebinjski ljekar LJubica Miljanović prije dva dana došla u klub i u ime predsjednika Dodika i u svoje ime kupila karte, te istakao da je to veoma dobar primjer koji treba pozitivno da utiče i na druge građane, a ne da taj gest i ovaj klub koriste za politička prepucavanja.

"Politike u klubu nema, a političarima poručujemo da se, ukoliko nam žele dobro, sastanu iza zatvorenih vrata i dogovore kako da nam pomognu, a ne da se prepucavaju preko kluba", kaže Dučić i dodaje da Uprava radi svoj posao odgovorno i najbolje kako zna, te da oni volontiraju, pa čak i finansiraju klub iz vlastitih sredstva.

Dučić je istakao da je Uprava kluba spremila elaborat o trenutnom stanju u "Leotaru", koji će, kako je rekao, predstaviti na sjednici Skupštine grada, te napomenuo da o eventualnim propustima u ranijem periodu trebaju da vode računa nadležne institucije, a da je na aktuelnoj Upravi da ovaj klub "zaigra u najboljem svjetlu".

On je rekao da je "Leotaru" najviše pomogao energetski sektor, uz čiju pomoć su reprogramirali dug najvećim povjerocima - "Ubla tursu", hotelu "Leotar" i Bobar banci.

"Pokušavamo na sve načine da `stanemo na noge`. Prikupljamo sredstva preko članskih karata, pokušavamo da nađemo sponzore i na druge načine", kaže Dučić i podjeća da su ukupna dugovanja "Leotara" od 1,5 do dva miliona maraka, od čega se bivšem treneru Slavku Joviću duguje 60.0000 KM.

Uprava kluba posebnu zahvalnost uputila je NJegovom preosveštenstvu episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju za nesebičnu pomoć na putu oporavka "Leotara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije