Fudbal

Sušić razočaran kako Manćini tretira Džeku: Navijam za Junajted

Sušić razočaran kako Manćini tretira Džeku: Navijam za Junajted
Sušić razočaran kako Manćini tretira Džeku: Navijam za Junajted

Mislim da je cijela BiH jedno vrijeme navijala za Mančester Siti, a sada nakon ovakvih odluka Roberta Manćinija, čini mi se da bi svi željeli da Junajted bude šampion.

Ovako je Safet Sušić, selektora najbolje fudbalske bh. reprezentacije, prokomentarisao to što je Edin Džeko u ponedjeljak gradski derbi između Sitija i Junajteda odgledao sa klupe. Strateg bh. tima ne krije svoje nezadovoljstvo, kako kaže, neopravdano malom minutažom bh. golgetera u dresu "građana".

"Čak i ja bih u jednu ruku volio da Junajted osvoji trofej, jer me Manćini neću reći iznervirao, ali sigurno mi je neshvatljivo to što se lišio jednog takvog igrača. Na kraju ako budu šampioni onda će mu svi dati za pravo to što je radio, ali mislim da nije sve još gotovo. Sljedeći meč sa Njukaslom, koji se bori za Evropu, biće Sitiju vrlo težak. Smatram da Junajted, bez obzira ne trenutnu situaciju, još ima veće šanse za titulu. No, ostaje da se vidi šta će se desiti. Da Džeko igra navijao bih za Siti, ovako mi je svejedno", rekao je Sušić.

Volio bih da Mančester junajted osvoji trofej, jer mi je neshvatljivo to što se Manćini lišio našeg golgetera, kaže selektor BiH

Džeko će dobiti poziv u reprezentaciju BiH za predstojeće prijateljske utakmice 26. maja u Dablinu sa Irskom, te pet dana poslije u Čikagu protiv Meksika. Na listi će biti najviše 22 imena.

"Imena neću objaviti prije 10. maja. Biće vjerovatno dva ili tri nova igrača, ali još nisam definitivno odlučio. Riječ je o fudbalerima koji do sada nikada nisu nosili dres BiH, a ne o povratnicima ili slično", kazao je Sušić.

Imena novajlija ne želi otkriti prije nego obavi detaljne razgovore sa njima. Ono što je za sada poznato jeste da prioritet imaju fudbaleri sredine terena. 

"Ne znam kakva će situacija biti sa Elvirom Rahimićem, iako mi je on rekao da će vjerovatno produžiti ugovor i igrati i iduće sezone. S druge strane, ekipa Adnana Zahirovića ispala je u niži rang, pa treba vidjeti da li će on naći novi klub. Zato su mi na toj poziciji potrebni jedan ili dva nova igrača", pojasnio je selektor.

Za utakmice sa Ircima i Meksikancima, zbog povreda su upitni nastupi kapitena Emira Spahića i Saše Papca.

Protiv Irske i Meksika na spisku će se naći najmanje dvojica novajlija

"Spahić, vjerovatno, neće igrati do kraja sezone u Sevilji. Pitanje je hoće li moći i prijeteljske sa reprezentacijom. Problema ima i Saša Papac. Ne trenira i ne igra u zadnje vrijeme, tako da postoji mogućnost da angažujem još jednog stopera. Naravno, oba će dobiti poziv, a vidjećemo hoće li moći igrati", rekao je Sušić, te potvrdio da među potencijalnim kandidatima za državni ders za sada nema Ervina Zukanovića, člana belgijskog Kortrijka. Poziv će sigurno dobiti mladi Miroslav Stevanović iz Vojvodine.

Važni mečevi

Do početka kvalifikacija za SP bh. tim će osim sa Irskom i Meksikom, u avgustu odmjeriti snage i sa Velsom.

"To su tri jako važne utakmice za nas. Mogu biti ključne, od kojih će zavisiti naša igra u kvalifikacijama. Ne bi valjalo da se izgubimo, jer bi u tom slučaju u kvalifikacije ušli bez samopouzdanja i sa strahom. Zato ću igračima poslati pismo i obavijestiti ih da poslije završetka sezone nastave da se pripremaju", objašnjava selektor BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije