Fudbal

Tonali opet na tapetu: Napravio 50 prekršaja u vezi sa klađenjem

Tonali opet na tapetu: Napravio 50 prekršaja u vezi sa klađenjem
Foto: Tanjug/AP Photo/S. Heppell | Tonali opet na tapetu: Napravio 50 prekršaja u vezi sa klađenjem

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je Sandra Tonalija, fudbalera Njukasl junajteda, za 50 prekršaja u vezi sa klađenjem, prenosi B92.

Italijanski vezista je trenutno suspendovan na 10 mjeseci nakon što je fudbalski savez u Italiji utvrdio njegovu krivicu u vezi sa onlajn klađenjem dok je bio član Milana i Breše.

Tonali je priznao da se kladio i na utakmice "rosonera" u kojima je učestvovao, pa je u oktobru prošle godine odlučeno da se bude drakonski kažnjen. Samo nekoliko mjeseci nakon što su "svrake" platile oko 64 miliona evra obeštećenja za njega.

Pored 10 mjeseci, Tonali mora i da učestvuje u osmomjesečnom programu liječenja od zavisnosti, a vratiće se na teren tek u avgustu ove godine. To znači da je sezona za njega bila završena još u oktobru, kao i da će propustiti Evropsko prvenstvo.

U slučaju u kojem se od kazne izvukao Nikola Zaniolo, sedmomjesečnom suspenzijom zbog sličnih prekršaja je kažnjen i njegov imenjak Fađoli iz Juventusa.

Tonalijevi problemi bi uskoro mogli da se udvostruče nakon vijesti o istrazi FA u vezi sa klađenjem koje se odvijalo od kako je postao član Njukalsla – u periodu od 12. avgusta do 12. oktobra 2023. godine, samo dvije nedjelje prije nego što je suspendovan.

 

"Klub je dobio potvrdu u vezi sa navodnim kršenjem pravila FA u vezi sa klađenjem od strane Sandra Tonalija. Sandro nastavlja da u potpunosti sarađuje sa istragom i ima punu podršku kluba. Zbog procesa koji je u toku, Sandro i Njukasl nisu u mogućnosti da daju bilo kakav dalji komentar", stoji u saopštenju Njukasla.

U engleskom savezu mogu utvrditi da je postojeća kazna dovoljna, ali i da veliki broj prekršaja u kratkom vremenskom rasponu zaslužuje produžetak iste.

Rekordna kazna za igrača iz Premijer lige zbog klađenja je ona koju ja Ajvan Toni dobio zbog 232 prekršaja između 2017. i 2021. godine. Napadač Brentforda se tek nedavno vratio poslije osmomjesečne pauze. Tonali ima do 5. aprila da odgovori na optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije