Fudbal

Treneri iz Borca odlaze, a ni klupu nisu zagrijali

Treneri iz Borca odlaze, a ni klupu nisu zagrijali
Foto: N.N. | Treneri iz Borca odlaze, a ni klupu nisu zagrijali

Marko Maksimović, koji će voditi FK Borac u gostima kod Mladosti iz Doboj Kaknja, biće 13. trener Banjalučana u nepune tri sezone s tim da su Vlado Jagodić i Željko Vranješ u pomenutom periodu odradili dva mandata. Odlaskom Igora Jankovića nastavila se vrteška na Gradskom stadionu, a nakon sjednice Upravnog odbora kluba biće poznato ko će biti kandidati za novog trenera.

Još jednom se pokazalo da treneri u Borcu nemaju dug vijek trajanja i mnogi od njih nisu stigli ni da zagriju klupu, a već su bili bivši. Posljednji u nizu je Janković, koji je tim vodio u osam kola. Ubjedljivo najkraće je tim vodio Aleksandar Janjić i to u samo dva kola.

Iznenada je Borac ostao bez trenera jer se Janković povukao nakon što još nije dobio ugovor. Iz kluba su kazali da je trener imao ugovor, ali da je imao nerealna potraživanja koja klub u ovom trenutku nije mogao da ispoštuje. Dejan Lukendić, direktor kluba, kazao je da je mladi stručnjak tražio platu od 4.000 KM.

"Dobio je priliku da kao mlad trener vodi veliki klub kao što je Borac. Takva prilika se pruža jednom u životu. Tražio je veliku platu, a mi smo željeli da mu kroz bonuse izađemo u susret, ali nije želio na taj način", rekao je Lukendić i kazao da će sjednica UO biti održana kada se potpredsjednik kluba Vico Zeljković vrati iz Kine.

On je kazao da trenutno nema kandidata za trenera, iako čaršija bruji da su među potencijalnim kandidatima Vinko Marinović, Dragan Jović i Branislav Krunić, ali ostaje da se vidi da li će se neko od njih odlučiti da preuzme Borac, kojeg očekuje još devet kola u Ligi za opstanak.

Dvanaest trenera je vodilo Borac u nepune tri sezone, a po dva mandata su imali Jagodić i Vranješ. Od početka sezone 2015/2016. pa sve do sada ekipu su vodili Jagodić, Petar Kurćubić, Vranješ, Aleksandar Janjić, Borče Sredojević, Zoran Dragišić, Jagodić, Vule Trivunović, Marko Tešić, Vranješ, Zoran Milinković i Janković.

"To je puno trenera, naravno, ali takvo je stanje u klubu. Veliki je pritisak javnosti, koja želi da se Borac bori za titulu, a mi smo u situaciji da pokušavamo da čistimo dugove. Svi znaju da pričaju kako nešto ne valja, a kada treba čistiti snijeg nema nikoga. Uz to sve neko nam je ukrao i ogradu koju je trebalo da postavimo ovih dana", izjavio je Lukendić.

Janković, koji je otišao nakon osam utakmica na klupi Borca, nije želio da komentariše priče da je tražio preveliku platu.

"Ne želim da komentarišem. Veliki sam gospodin da bih se prepucavao preko medija. Oni i ja znamo pravu istinu i želim im mnogo sreće u budućnosti ", jasan je Janković.

Treneri sezona 2015/2016.

  1. Vlado Jagodić
  2. Petar Kurćubić
  3. Željko Vranješ
  4. Aleksandar Janjić
  5. Borče Sredojević

Treneri sezona 2016/2017.

  1. Zoran Dragišić
  2. Vlado Jagodić
  3. Vule Trivunović
  4. Marko Tešić

Treneri sezona 2017/2018.

  1. Željko Vranješ
  2. Zoran Milinković
  3. Igor Janković
  4. Marko Maksimović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije