Fudbal

"Turkish Airlines" želi Ligu šampiona

"Turkish Airlines" želi Ligu šampiona
"Turkish Airlines" želi Ligu šampiona

ANKARA - Turska avio-kompanija "Turkish Airlines" objavila je da želi da doda Ligu šampiona među fudbalske klijente koje sponzoriše.

Vrijednost ugovora koji "Turkish Airlines" želi da ponudi za Ligu šampiona nije objelodanjen, ali je poznato da to takmičenje po aktuelnim sponzorskim ugovorima dobija između 55 i 65 miliona evra godišnje.

Nacionalna avio-kompanija Turske saopštila je da je Odbor odlučio da će "Turkish Airlines" biti avio-sponzor Lige šampiona, koja se smatra jednom od najprestižnijih na svijetu.

Ugovor ima za cilj da doprinese globalnoj svijesti o brendu, dodaje se u saopštenju.

"Turkish Airlines" je već sponzor nekoliko fudbalskih klubova među kojima su Barselona i Borusija Dortmund, a prema pisanjima svjetskih medija vode se pregovori i sa londonskim Čelsijem. Osim toga, stoji iza najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja (Evroliga), a od zvijezda koje sponzorišu najveće su Lionel Mesi, Didije Drogba, Kobi Brajant...

U strahu od konkurenata  "Katar Airlines“, "Emirates Airlines" i "Etihad Airlines", Turci žele da prošire flotu na 450 aviona do 2023. godine, kao i da Istanbul postave kao regionalnog lidera ispred Dubaija, Abu Dabija i Dohe, donosi B92.

UEFA namjerava da u sponzorski pul, pored "Hainekena", "Gazproma", "Nissana", "Playstayshna", "UniCredita" i "Mastercarda" dovede i vazduhoplovnu kompaniju.

"Turkish Airlines" drži bezbjednosti rekord sa 'samo' 900 smrtnih slučaja od 1959, a sada ističe da želi da potroši velike količine novca na fudbalska sponzorstva. Međutim, to možda i nije toliko pametno, pošto se posljednja nesreća ove kompanije desila 3. marta, kada je avion erbas 330 promašio stazu. Na sreću, nije bilo žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije