Fudbal

UEFA licenca na vidiku

UEFA licenca na vidiku
UEFA licenca na vidiku

Svi reprogrami su potpisani i sada očekujemo najbolje, rekao je Draško Ilić, predsjednik FK Borac, i tako istakao da trenutno ne postoji prepreka za dobijanje licence za međunarodna takmičenja naredne sezone.

Banjalučani se izborili plasman u polufinale Kupa BiH i trenutno su 5. na tabeli BH Telecom Premijer lige BiH s realnim šansama da izbori mjesto koje vodi na međunarodnoj sceni jer imaju 34 boda, samo dva manje od trećeplasiranog Sarajeva, koje drži posljednje mjesto koje vodi u Evropu. Kako sada stvari stoje, Banjalučanima se neće ponoviti prošla sezona, kada zbog licence nisu zaigrali na međunarodnoj sceni. Kao i svim klubovima, rok za rješavanje finansijskih problema u vezi s UEFA licencom bio je 31. mart.

"Koliko mi znamo, trenutno ne postoji prepreka da dobijemo licencu i, kao što sam rekao, očekujemo najbolje. Postoji mogućnost da iz N/FS BiH budu htjeli na uvid dodatne papire, ali samim tim se onda i produžava rok za dobijanje licence", rekao je predsjednik kluba iz Platonove ulice.

Da su potpisani reprogrami sa svim povjeriocima potvrdio je i Robert Zrilić, direktor Banjalučana, za sajt Borac-sport, te dodao da je klupski sekretar Siniša Račić juče otputovao u Sarajevo kako bi predao sve dokumente u N/FS BiH.

"Sa svim povjeriocima smo našli zajednički jezik i sa zadovoljstvom mogu da istaknem da je sa svima njima dogovoren reprogam dugovanja, što je i bio uslov za evropska takmičenja. Ukoliko izborimo plasman cilj svih nas je da ne budemo pasivni posmatrači jer je velika želja da se eliminiše bar jedan protivnik, što automatski znači veliki priliv prihoda u klupsku kasu", kazao je Zrilić.

Delegacija Borca i juče je boravila u Austriji, gdje su vođeni razgovori s lokalnim klubovima i ostvarivani kontakti s potencijalnim poslovnim partnerima.

Jedan takav razgovor obavljen je s firmom PVI iz Klagenfurta, koja se bavi obnovljivim izvorom energije, a želja je da se postave solarni paneli na Gradski stadion kako bi se uštedjelo na električnoj energiji. Delegacija Borca sinoć je trebalo da bude gost na prijateljskoj utakmici između reprezentacija BiH i Austrije, koja je trebalo da se igra u Beču, dok je za danas planiran sastanak sa čelnicima bundesligaša Austrije.

Povratak u Banjaluku je planiran u toku današnjeg dana.

Čelik - Borac u petak

U narednom 19. kolu BH Telecom Premijer lige BiH fudbaleri Borca idu u goste Čeliku, a ta utakmica biće odigrana u petak, 3. marta, s početkom od 16 časova. Razlog je što zbog katoličkog Uskrsa prvenstveni susreti neće biti igrani nedjeljom pa su sponzori lige zatražili da se jedna od tri utakmice iz 19. kola koje se prenose na TV odigra u petak, dok će svi preostali susreti biti odigrani u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije