Fudbal

"Vatreni" preokretom savladali Egipat i osvojili Kup u Kairu

"Vatreni" preokretom savladali Egipat i osvojili Kup u Kairu
Foto: HNS | "Vatreni" preokretom svladali Egipat i osvojili Kup u Kairu

Hrvatska fudbalska reprezentacija osvajač je međunarodnog turnira ACUD Kup, koji je odigran u Kairu.

U završnoj borbi za trofej izabranici selektora Zlatka Dalića savladali su domaćina Egipat rezultatom 4:1.

Nakon polufinalne pobjede nad Tunisom na jedanaesterce, u finalu međunarodnog turnira u Kairu „vatreni“ su odmjerili snage sa domaćinom Egiptom, na novom stadionu u administrativnom središtu egipatske prijestolnice.

Domaćin se vrlo brzo radovao pogotku, već u šestoj minuti Rabia iz blizine šalje loptu iza Labrovićevih leđa, ali u 21. minuti za izjednačenje se pobrinuo Vlašić odličnim udarcem pod prečku, sa ruba kaznenog prostora.

Sa 1:1 otišlo se na odmor, pri čemu je veliku priliku na samom kraju prvog dijela propustio Petković, ali propušteno je nadoknadio u 57. minuti, kada je na drugu Modrićevu asistenciju glavom postigao pogodak za 2:1.

Kramarić je takođe bio precizan glavom, u 77. minuti, nakon ubačaja Majera iz prekida, dok je upravo Majer stavio "tačku na i" nekoliko minuta prije kraja utakmice.

Hrvatska je tako uspješno zaključila ovu reprezentativnu akciju, a novo okupljanje na rasporedu je uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj, kada će izabranici Zlatka Dalića u prijateljskim dvobojima zaigrati protiv Sjeverne Makedonije i Portugala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije