Fudbal

Venger bez lijeka za Murinja

Venger bez lijeka za Murinja
Venger bez lijeka za Murinja

Arsen Venger, menadžer Arsenala, ni nakon 10. međusobnog duela sa Žozeom Murinjom nije osjetio slast pobjede, pošto su "tobdžije" na svom terenu remizirale sa Čelsijem (0:0).

Francuz ne može da pronađe lijek za menadžera Čelsija i u pomenutih 10 mečeva ima skor od pet remija i pet poraza. Arsenal nije pobijedio ni u četvrtom uzastopnom meču, a Venger je jednog od krivaca za remi pronašao u sudiji Majku Dinu. Zanimljivo je da su "tobdžije" samo jednom slavile u 15 mečeva, koliko im je sudio Din, a tome su dodali pet remija i čak devet poraza.

"Bila je ovo utakmica sa malo šansi, a mi naše nismo iskoristili. Bio je i očigledan penal poslije prekršaja nad Tiom Volkotom, za mene nije bilo dileme u toj situaciji, ne znam zašto ga nismo dobili. Nisam pravio izmjene, jer smo dobro igrali i osjećao sam da igrači imaju dovoljno snage da dođu do trijumfa" rekao je nezadovoljni Venger, koji je zatim nastavio:

"Oni su došli da se brane i pokušaju da nas uhvate na kontre. Bili smo malo nervozni na početku, ali smo preuzeli kontrolu u drugom poluvremenu i trebalo je da pobijedimo."

Žoze Murinjo, menadžer Čelsija, ocijenio je da je za njegov tim bitno što nije poražen u londonskom derbiju.

"Kao što znate, iz Arsenala vole da plaču. To je već tradicionalno. Obično kažem, a to sam i rekao četvrtom sudiji, da Englezi, uzmimo kao primjer Frenka Lamparda, nikada ne provociraju situacije kao što su to radili igrači Arsenala. Igrači iz nekih drugih zemalja, posebno iz određene države, to imaju u svojoj krvi. Strani igrači donose mnogo toga dobrog engleskom fudbalu jer imaju talenat, ali više volim engleski karakter", izjavio je Murinjo, koji se osvrnuo i na najbolju priliku njegove ekipe, a to je udarac Lamparda:

"Imali smo veliku šansu i drago mi je što imamo tehnologiju na gol-liniji, pa niko ne može da se žali kad Lampard pogodi prečku. U odbrani smo kontrolisali utakmicu u potpunosti, a predali smo Mikaelu Arteti sredinu terena. Važno je da nismo izgubili i da smo samo dva boda iza lidera."

Nakon mečeva 17. kola Arsenal je i dalje ostao na vrhu Premijer lige, ali sada lidersku poziciju dijeli s Liverpulom sa 36 bodova, dok je Čelsi na četvrtom mjestu sa dva boda manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije