Fudbal

Zlatko Dalić: Želimo trofej u Kairu

Zlatko Dalić: Želimo trofej u Kairu
Foto: HNS | Zlatko Dalić: Želimo trofej u Kairu

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, bio je zadovoljan plasmanom „vatrenih“ u finale ACUD Kupa u Egiptu, bez obzira na to što je polufinalna pobjeda nad Tunisom stigla tek poslije izvođenja jedanaesteraca.

Za Dalića je za kormilom „vatrenih“ još jednom bila sretna “bijela tačka”.

"Bilo bi bolje da smo na jedanaesterce pobijedili Španjolsku u finalu Lige nacije, a sada izgubili, ali dobro... Tako je to u nogometu”, rekao je Dalić, koji insistira na ozbiljnom pristupu bez obzira na prijateljski karakter utakmica.

“Želimo osvojiti turnir, želimo taj trofej kad smo već ovdje. Opet ćemo skupiti snage i dati šansu nekim drugim igračima. Cilj je bio da se ovdje podružimo, da odradimo ovo bez ozljeda i da svi koji su tu dobiju priliku. Utakmica protiv Tunisa je bila teška, protivnik se branio cijelo vrijeme, stajao u bloku s desetoricom igrača i bio opasan u nekoliko kontranapada. Mi smo stvorili premalo šansi i to je problem. Međutim, nemam što zamjeriti igračima jer su se trudili i dali sve od sebe”, rekao je Dalić.

Selektor je zadovoljan što njegova ekipa nije primila gol i što je pobijedila.

"Napravili smo što smo htjeli. Dali smo priliku i nekim drugim igračima i ostvarili plasman u finale", ističe Dalić.

Tokom utakmice je posebno upečatljivo bilo skandiranje domaćih navijača hrvatskom kapitenu Luki Modriću doslovno poslije svakog njegovog dodira s loptom.

"Dođeš u Egipat, u Afriku i svi navijaju za Luku, bodre ga i skandiraju njegovo ime. To pokazuje koliko je Luka priznat u svijetu", zaključio je Dalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije