Fudbal

Zrinjski želi da nastavi pobjedonosni niz

Zrinjski želi da nastavi pobjedonosni niz
Zrinjski želi da nastavi pobjedonosni niz

MOSTAR - Iako očekujemo težak susret vjerujemo kako ćemo s gostujućeg terena u Vrapčićima odnijeti pobjedu, izjavio je trener mostarskog Zrinjskog Vinko Marinović uoči ovosezonskog četvrtog gradskog derbija Veleža i Zrinjskog koji je na rasporedu u nedjelju u 16.30.

Zrinjski u Vrapčiće dolazi sa serijom od četiri uzastopne prvenstvene pobjede s kojima je došao do prve pozicije koju dijeli sa Širokim Brijegom

"Gradski derbi je sam po sebi važan, zbog prestiža i svega što nosi, ali nama je posebno važan jer smo u samom vrhu i tu želimo ostati. Nadam se zanimljivoj utakmici, ali i našoj pobjedi", kazao je Marinović, napomenuvši kako su svi igrači spremni za nedjeljni okršaj.

Na konferenciji za novinare, koja se u povodu gradskog derbija već tradicionalno održava u Sportskom savezu Grada Mostara, govorio je i pomoćni trener Veleža Adnan Dizdarević, koji će tu ekipu voditi i u ovoj utakmici. Kazao je kako je njegov tim spreman te da iščekuju susret u kojem će tražiti prvu pobjedu nad gradskim rivalom ove sezone.

Kada su bodovi u pitanju ova utakmica Veležu ništa ne znači, jer će ostati sedmi kako god završi. No, "rođeni" mogu eventualnom pobjedom pomoći konkurenciji Zrinjskog.

"Igramo za sebe, ni za koga drugog. Važni smo jedino mi i ne zanima nas kome ćemo pomoći ili nećemo pomoći. Znamo šta navijači očekuju od nas i pokazaćemo da možemo ispuniti njihova očekivanja. Stoga se nadam da ćemo po dobrom pamtiti nedjelju", kazao je Anel Hebibović, najbolji strijelac Veleža.

Iz Sportskog saveza su apelovali na navijače da korektno navijaju, ali i da se suzdrže od bacabja petardi i pirotehnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije