Fudbal

Zvezda zbog viza na Irtiš bez četiri stranca

Zvezda zbog viza na Irtiš bez četiri stranca
Foto: Novosti | Zvezda zbog viza na Irtiš bez četiri stranca

Crvena zvezda neočekivano se našla u velikom problemu pred prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Irtiša jer stranci Gelor Kanga, Ričmond Boaći, Abraham Frimpong i Džon Ruiz nemaju vizu i ne mogu da uđu u Kazahstan!

S obzirom da Kazahstan nema ambasadu u Srbiji, vize mogu da se izvade najbliže u Budimpešti ili u Astani, gdje Zvezda nije imala namjeru da slijeće jer je taj grad udaljen više od 500 kilometara od Pavlodara. U Ljutice Bogdana su vjerovali da će im kazahstanska ambasada u Mađarskoj izdati vize jer su ih na vrijeme kontaktirali još 21. juna. Međutim, nedavno dobijen odgovor da će „stranci dobiti vizu u Astani i da to ne mogu (a prije da neće) da urade u Pavlodaru“ - upalio je alarm!

U Crvenoj zvezdi su kontaktirali UEFA, koja je zvala FF Kazahstana u vezi problema sa vizama ali je dobila isti odgovor – mogu da se dobiju samo u Astani. Uprava, ako se sutra ništa ne promijeni, nema mnogo opcija. Može da pošalje sve strance za Astanu preko Frankfurta kako bi dobili vize, ali bi ih time psiho-fizički iscrpila zbog džet-lega. Zatim, može da promijeni rutu leta i sleti u Astanu ali izgubi dodatna dva sata i svoj let od Beograda produži na preko 10 časova. A, može da igra meč bez ovog kvarteta stranaca!

Trener Vladan Milojević sada ima ozbiljan problem jer je na treninzima uigravao Gelora Kangu koji je trebalo da igra iza Boaćija. Da nevolja po crveno-bijele bude veća, najskuplje pojačanje Aleksadnar Pešić lakše se povredio i neizvjestan je za prvi meč u Pavlodaru, pa bi Milojević bez Boaćija imao na raspolaganju Pavkova i mladog Vučićevića. U odbrani Saviću će vjerovatno društvo na štoperskom paru praviti Le Talek, a Donaldu će na mestu zadnjeg veznog pomagati Jovičić.

U Ljutice Bogdana se još uvijek nadaju da će UEFA ipak pritisnuti Kazahstance da vize kvartetu stranaca Zvezde izdaju u Pavlodaru. Ako se i dalje nastavi ova prljava igra, uprava će izabrati jednu od solucija koja im preostaje.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije