Fudbal

Elvir Rahimić: Žao mi je što neću igrati u Brazilu

Elvir Rahimić: Žao mi je što neću igrati u Brazilu
Elvir Rahimić: Žao mi je što neću igrati u Brazilu

SARAJEVO - Žao mi je što neću igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Razgovarao sam putem telefona sa selektorom Safetom Sušićem i sada je sasvim jasno da sam kao igrač završio s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, istakao je u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) Elvir Rahimić (38), veteran moskovskog CSKA i bivši reprezentativac BiH.

Ipak, Sušić je Rahimiću ponudio da sa ekipom putuje u Brazil i to kao jedan od trenera u stručnom štabu.

"Dobra ponuda. Razmisliću malo, pa možda i prihvatim i odem na SP. Kažem, žao mi je što neću igrati, ali Bože moj. Bitno je da Bosna i Hercegovina odigra dobro i da napravimo nešto na Mundijalu. Važno je da se podigne atmosfera u timu, da bude sve u redu i da momci budu spremni za Brazil", rekao je Rahimić u telefonskom razgovoru iz Rusije za Anadolu Agency.

"Sigurno je da imamo šansi da prođemo grupu na SP. Imamo odlične igrače, a koliko smo dobri pokazali smo u kvalifikacijama. Ponavljam, veoma bitno je da se vrati pozitivna atmosfera u ekipu. Ukoliko budemo pravi, tj. naši momci odigraju kako znaju i mogu, reprezentacija  BiH će napraviti dobru stvar i u Brazilu", dodao je on.

Nakon što je saznao da ga Sušić neće uvrstiti među reprezentativce BiH za SP, Rahimić je odlučio da završi igračku karijeru 15. maja.

"Ostale su još četiri utakmice. Ovdje u Rusiji završavamo sezonu 15. maja. Tada ću završiti igračku karijeru i okrenuti se novim izazovima", kazao je Rahimić. "Razgovarao sam sa čelnicima CSKA. Trener Leonid Sluski želi me u stručnom štabu ekipe za narednu sezonu, pa ću, vjerovatno, postati njegov asistent, odnosno jedan od trenera CSKA,"

Dres BiH nosio 40 puta

Rahimić, koji je sa CSKA 2005. osvojio Kupa UEFA, za BiH je debitovao 2. juna 2007. u pobjedi protiv Turske (3:2).

Posljednji meč za bh. reprezentaciju odigrao je 14. avgusta 2013. u meča sa Sjedinjenim Američkim Državama na "Koševu" (2:3). Bio je to njegov jubilarni, 40. nastup za BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije