Ostali sportovi

Banjaluka Volley: Cilj izlazak u Evropu

Banjaluka Volley: Cilj izlazak u Evropu
Banjaluka Volley: Cilj izlazak u Evropu

Prezadovoljan sam time kako je sezona počela, naši ciljevi na početku sezone nisu bili ovoliko visoki, nismo očekivali da ćemo imati ovakvu atmosferu, odnos igračica prema radu i rezultat, rekao je Siniša Džakula, trener odbojkašica Banjaluka Volleya.

Iza Banjalučanki je najbolja sezona u istoriji kluba, koji postoji od 2009. Igrale su finale Kupa RS, a nakon osam kola nalaze se na diobi prve pozicije na tabeli Premijer lige BiH. Tim su napustile važne igračice poput libera Milice Ivković i korektora Vanje Džide, ali Džakula ističe da su ostale igračice velikim radom nadomjestile njihov odlazak. Titulu ne očekuju, ali žele da u ovoj sezoni budu među tri najbolje ekipe.

"Ispao bih neozbiljan kada bih govorio o tituli, ali ćemo dati sve od sebe u svakoj utakmici i napasti svaku ekipu. Veliki uspjeh i osnovni cilj bi bio da Premijer ligu završimo među prve tri ekipe i tako obezbijedimo izlazak u evropska takmičenja. Mnogo bi nam značilo da za vikend dobijemo Kulu Gradačac i tako polusezonu završimo sa samo jednim minimalnim porazom", kazao je Džakula.

Bimal Jedinstvo suvereno vlada ženskom odbojkom u BiH, posljednjih deset godina osvajale su titulu šampiona. Džakula smatra da su i dalje iznad ostalih, ali da ima još dobrih ekipa.

"Jedinstvo je daleko iznad svih, kako u finansijskom, tako i u igračkom i organizacionom pogledu. Mi smo na meču s njima odlično parirali, bila je to utakmica na nekoliko lopti, ali je njihovo ogromno iskustvo došlo do izražaja, ipak je to ekipa koja je igrala kvalifikacije za Ligu šampiona. Ozbiljne ekipe imaju i Gacko, Modriča, Sloboda i Gradačac, koji u sastavu ima četiri američke igračice", smatra Džakula.

On ističe da je klubu potrebno mnogoi više sredstava za funkcionisanje te da ostale ekipe imaju mnogo veću finansijsku podršku.

"Što se tiče ulaganja grada, moralo bi to da bude bolje, mi smo jedini klub iz Banjaluke sa ovakvim rezultatima u Premijer ligi. Ljudi sa Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta mnogo nam pomažu u vidu organizacije, ali druge ekipe imaju znatno veću podršku. Jedinstvo ima godišnji budžet 300.000, Gradačac 200.000, Gacko 150.000 maraka, za njih igraju profesionalne igračice. Mi sa 30.000 budžeta predstavljamo veliko iznenađenje, djevojke su sve studentice, imaju obaveza i pored sporta, ali su njihovo zalaganje i želja na vrhunskom nivou", zaključio je Džakula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije