Ostali sportovi

Buljić: U klubu kao u "Aušvicu"

Buljić: U klubu kao u "Aušvicu"
Foto: N.N. | Buljić: U klubu kao u "Aušvicu"

Situacija u Slaviji je ispod nule, struja i telefon su nam isključeni. Trenutno je protiv kluba podneseno 17 tužbi, od čega je šest od strane grada Banjaluka, idem na tri suđenja dnevno. Mogu reći da je trenutna situacija u klubu kao u koncentracionom logoru "Aušvic".

Rekao je ovo Blažo Buljić, predsjednik Bokserskog kluba Slavija, o stanju u kojem se trenutno nalazi nekadašnji prvak Jugoslavije i višestruki šampion BiH.

Buljić kaže da je klub trenutno dužan oko 213.000 KM. Najavio je i da će razgovarati sa Igorom Radojičićem, gradonačelnikom Banjaluke, o eventualnoj podršci i spasonosnom rješenju za klub. Kazao je i da se trenutno nalazi na "ključaloj" stolici, ali da vjeruje da uz pomoć grada klub može da se spasi gašenja. Ukoliko ne dobije podršku, kaže da ni sam nije siguran da li će ostati na čelu kluba, gdje se vratio u oktobru ove godine. Slavija je prethodne sezone većinu mečeva u Regionalnoj ligi, gdje je jedan od osnivača, otkazala i na kraju zamrznula status u istoj. Budućnost u ovom takmičenju je i dalje pod znakom pitanja.

"Ne znam šta će biti! Od stare ekipe nemamo nijednog boksera, imamo ovdje tri do četiri borca i nešto mladih snaga, koje još nisu spremne da nastupaju za seniore", kaže Buljić.

Klub je godinama organizovao Memorijal "Radovan Bisić" u znak sjećanja na jednog od najuspješnijih boksera u istoriji kluba. Turnir ove godine zbog besparice nije održan, a nekadašnji kapiten Slavije Darko Kučuk, a sada član Upravnog odbora kluba, razočaran je ovakvim stanjem.

"To je velika žalost! Nekada se kopalo nogama i rukama i na kraju uspijevalo da se obezbijede sredstva za održavanje ovog memorijala. Jako je loše stanje u klubu i oko njega, razočaran sam i međuljudskim odnosima. Kod dosta ljudi vlada i lična sujeta, što nije dobro, i treba svako druge da ispoštuje za dobrobit kluba. U boksu sam cijeli život i mogu to realno da sagledam. Mislim da se stanje može popraviti, ali mora se uvesti i vojnička disciplina u klubu kako bi stvari počele da funkcionišu", kazao je Kučuk.

On smatra da se što prije mora sastaviti seniorska ekipa.

"Ne može se funkcionisati bez seniora. Ako nema njih - djeca nemaju od koga da se uče boksu. Neće učiti boks na internetu", zaključio je Kučuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije