Slobodan Manojlović

Predrag Bojović za "Nezavisne": Život većine se sveo na puko preživljavanje

Nema perspektive za ska muziku u regionu i ne vidim nikakav bend iz našeg žanra koji može da iskoči. Najbitniji razlog je to što ih nema.

Vidović za "Nezavisne": Iz rata smo izašli grublji i spremniji na surovost života

"Oluju" sam, nažalost, istraživao prisustvom u nesrećnim meridijanima gdje su se užasi dešavali, tako da je u suštini moje istraživanje veoma lično i iz prve ruke.

Mario Knezović za "Nezavisne": Da je Šantić živ, družili bismo se

Pamtiću 2022. godinu po seriji "Kotlina", koju sam snimao sa Danisom Tanovićem, predstavi "Noć s Aleksom", koju smo radili u Mostaru i u kojoj sam takođe igrao. Koncert na ...

Dejan Stojiljković za "Nezavisne": Branko Miljković je ubijen

Branko Miljković je jednom napisao: "Uzmite šaku svežeg pepela ili bilo čega što je prošlo i videćete da je to još uvek vatra ili da to može biti".

Tea Jagodić za "Nezavisne": Inat je moja pokretačka emocija

Sama je sebi model za foto-manipulacije koje su privukle pažnju u regionu i svijetu, jedan njen "ukradeni rad" pobijedio je na takmičenju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Edina Heldić Smailagić: Pisanje umiruje burna osjećanja, ona najljepša pojačava

"Benjaminovo pismo" je dnevnik majke koja se bavi važnim životnim pitanjima, koja su se iznenada našla na njenom putu.

Nebojša Simeunović Sabljar za "Nezavisne": U Banjaluci smo na crnoj listi

Beogradski pank-rok bend "Dža ili Bu" postoji 35 godina, nedavno su objavili osmi studijski album "Jasno i glasno" i video-singl za pjesmu "Poslednji pijun" koje trenutno ...

Branislav Trifunović za "Nezavisne": Umetnika treba da zanima čovek i vreme u kom živi

Nismo napredovali u 2022. godini kao ljudi, nego mislim da smo drastično nazadovali.

Teodor Lorenčič za "Nezavisne": Oslobađali smo Evropu u jugoslavenskim uniformama

Književnik i filozof Teodor Lorenčič je sa samo 21 godinom objavio prvu knjigu "O stijenama i ljubičicama", zatim i drugu "Transformator", poslije čega se zbog osude ...

Bosa Ostić, autor izložbe "Volare", za "Nezavisne": Istraživanje me vodi do novih ...

Impresija koju sam zabilježila fotografijom inspirisala me i navela na ovo istraživanje. Osjećaj koji sam dobila posmatrajući komešanja iznad sebe dao mi je krila i doveo do ...

"Konvoj" za "Nezavisne": Muzika, baš kao i život, svedena na rijaliti

Do danas su izdali pet studijskih, nedavno i prvi album uživo, a 29. decembra će koncertom u Sarajevu obilježiti 25 godina od izlaska prvog albuma "Sa vremenom".

Darko Ružičić za "Nezavisne": U džezu se vide sve mogućnosti harmonike

Jubilarni koncert kvinteta "Bandoneon Square", kojim će ovaj sastav proslaviti deset godina postojanja, trebalo bi da bude održan večeras u 20 časova u Koncertnoj dvorani ...

Danijela Mihić za "Nezavisne": Umjetnost mi pomaže da se lakše nosim sa strahovima

U Malom izložbenom salonu Banskog dvora u Banjaluci večeras u 19 časova biće otvorena izložba "Danas sam..." akademske slikarke Danijele Mihić.

Romano Nervoso, "kum špageti roka", za "Nezavisne": Pobuna je moje obrazovanje

"Špageti rok" je stil koji sam izmislio. Italijan sam kao i svi članovi benda, pa sam želio da uradim nešto originalno i naše, umjesto da sviramo jednostavni rokenrol.

Svjetski putnik Tomica Kristić za "Nezavisne": Kada stopirate, osjećate apsolutnu ...

Svjetski putnik Tomica Kristić nedavno je objavio knjigu "Autostopom po svijetu", u kojoj je opisao svoja iskustva s putovanja kroz zemlje jugoistočne Azije i Australiju.