Ostali sportovi

Dva zlata i srebro BiH na Balkanijadi

Atletska reprezentacija BiH osvojila je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Balkanskom seniorskom prvenstvu koje je održano u turskom Eskisehiru. Do titule šampiona Balkana stigla su dvojica atletičara Zenice, Amel Tuka na 800 metara i Dejan Mileusnić u bacanju koplja. Srebrno odličje osvojila je Biljana Cvijanović iz AK Doboj u trci na 3.000 metara.

Tuka je nedavnim plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva ostvario sjajan rezultat, a titulom balkanskog šampiona potvrdio da je pred njim lijepa budućnost. Dionicu od 800 metara istrčao je za 1.49.36, što je bilo dovoljno za zlato u Eskisehiru. Mileusnić je do naslova šampiona stigao hicem od 75,23 metra, dok je Cvijanovićeva na 3.000 metara postigla vrijeme 10.46.70.

Na Balkanskom prvenstvu našu zemlju predstavljali su još: Mladena Petrušić (četvrto mjeso u skoku udalj), Gorana Cvijetić (peto mjesto na 100 metara prepone), Selma Zrnić (šesto mjesto na 800 metara) i Ksenija Kecman (sedmo i osmo mjesto na 200 i 400 metara), dok je ženska štafeta 4x400 metara osvojila šesto mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije