Ostali sportovi

Džejlan Šabić najbolji sportista u Bosanskoj Krupi

Džejlan Šabić najbolji sportista u Bosanskoj Krupi
Džejlan Šabić najbolji sportista u Bosanskoj Krupi

BOSANSKA KRUPA - U Domu kulture u Bosanskoj Krupi u četvrtak je, u organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom načelnika Armina Halitovića i Opštine Bosanska Krupa, održan 17. izbor sportiste, ovog puta za 2013.

Proglašeni su najbolji sportisti, sportski radnici, treneri i pedagozi, sportista školskog sporta, sportski rekreativci, sportisti invalidnog sporta, sportski klubovi i udruženja, javne ustanove i preduzeća, sponzori, donatori i drugi, koji su na bilo koji način davali podršku Sportskom savezu opštine i njegovim članicama u oblasti sporta.

To su 32 kluba i udruženja sa registrovanih 2.200 aktivnih sportista i igrača, te oko 4 do 5 hiljada povremenih sportskih rekreativaca svih uzrasta i polova.

Proglašen je, naravno, i najbolji od svih u protekloj godini, a to je Džejlan Šabić, član Karate kluba "Feniks" iz Bosanske Krupe.

Na početku manifestacije dodjeljena su priznanja najmlađim sportistima i sportistkinjama u kategoriji sportskih nada, uzrasta od 7 do 10 godina. To su: Mak Halkić, Ena Kurtović, Amir Plavulj, Armina Hadžipašić, Eman Redžić, Senija Tatarević, Tarik Mahmutović, Lejla Dupanović, Senaid Veladžić, Adina Emrić, Tarik Mašić, Anesa Jusić, Muamer Murtić, Sandin Džajić i Hamza Cinac.

Nastavilo se s proglašenjem najboljih sportista, učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u školskom sportu. U kategoriji osnovnih škola najuspješniji je Asmin Fazlić, učenik Prve osnovne škole. U kategoriji osnovnih škola - učenice, najuspješnija je Kenana Neskić iz Druge osnovne škole. Najuspješniji učenik u kategoriji srednjih škola je Džejlan Šabić iz Opšte gimnazije. Najuspješnija učenica u kategoriji srednjih škola je Derviša Mušeljić, takođe iz Opšte gimnazije. Najuspješnija škola u kategoriji četiri osnovne škole za muške i ženske ekipe je Druga osnovna škola Bosanska Krupa. Najuspješnja škola u kategoriji srednjih škola je Opšta gimnazija Bosanska Krupa. Najuspješniji pedagog-nastavnik fizičkog vaspitanja osnovnih škola je Ademir Hadžić iz Druge osnovne škole Bosanska Krupa, dok je najuspješniji pedagog srednjih škola profesor Ervin Ezić.

Specijalno priznanje za sponzorski doprinos u razvoju sporta dobile su firme "Krupaturist", "Infosys", "Ibrahimović" i "Đana commerce".

Priznanja za sportsku saradnju u organizovanju tradicionalnih sportskih takmičenja i manifestacija, popularizaciji sporta, odnosno za doprinos u informisanju u 2013. dobili su JP "Radio Bosanska Krupa" i portal "Krupljani.ba".

Priznanje za 40 godina postojanja i rada kluba u oblasti sporta opštine Bosanska Krupa dobile su ekipe NK "Željezničar '73" i Karate klub "Una", ali i pojedinci Husein Kadić, nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, te Zajim Musić, profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Specijalne nagrade sportistima za doprinos i sportske uspjehe u reprezentativnom i takmičarskom sportu u 2012/13. dodjeljene su Zinedinu Mustedanagiću, članu mlade Reprezentacije BiH (U-17) i aktuelnom mladom igraču NK "Sparta" iz Praga, te Adni Jusić, takmičarki kik boksa, članici Kluba borilačkih vještina "Borac".

Specijalna priznanja sportskim radnicima i sportistima, posthumno, za doprinos u razvoju sporta opštine dodijeljena su za Mehmeda Mulalića i Hasagu Mujagića.

Nakon toga je uslijedilo proglašenje najboljih sportista pionira i pionirki u loptačkim, borilačkim i ostalim sportovima. U užem izboru najboljih sportista u kategoriji pionira i pionirki našli su se: u loptačkim sportovima Arman Arnautović, član KK "Bratstvo", i Maja Kovačević, članica OK "Una", u borilačkim sportovima Sanjin Džajić, član KBV "Borac", i Iman Begić, članica KK "Feniks", te u ostalim sportovima Benjamin Todorovac, član PK "Hypnotic", i Sara Sefić, članica PK "Hypnotic" iz Bosanske Krupe.

U užem izboru najboljih sportista u kategoriji kadeta i kadetkinja našli su se: u loptačkim sportovima Ismar Jezerkić, član Omladinske škola nogometa "Sloga" iz Bosanske Otoke, i Amina Hadžipašić, članica KK "Bratstvo", u borilačkim sportovima Adis Halilović, član KK "Feniks", i Irma Šudić, članica KBV "Borac", te u u ostalim sportovima Nedžad Mahmić, član KES "Urban-X", i Dunja Bobić, članica Kanu kluba "Kormoran" iz Bosanske Krupe.

Najboljom mladom sportistkinjom u 2013. proglašena je karatašica Iman Begić, članica KK "Feniks", dok je titula najboljeg mladog sportiste pripala biciklisti Nedžadu Mahmiću, članu KES "Urban-X" iz Bosanske Krupe.

U kategoriji invalidnog sporta, priznanja su dobili članovi i predsjednik "SSRI-511" Bosanska Krupa. Za najboljeg sportistu priznanje je dobio Izet Redžić, za najbolju sportistkinju Azra Kurtović i najboljeg trenera invalidnog sporta Mumin Kočić.

Najuspješniji sportski radnik invalidnog sporta u opštini za 2013. je Sejad Duranović. Najuspješnija muška ekipa invalidnog sporta je Sekcija sportskog ribolova "SSRI-511, a najuspješnija ženska ekipa invalidnog sporta Ženska streljačka sekcija "SSRI-511".

Najuspješnija sportska organizacija u kategoriji seniori za 2013. je NK "Sloga" Bosanska Otoka, član Druge fudbalske lige FBiH - Zapad, a u kategoriji seniorki ŽNK "Željezničar 2011" Bosanska Krupa, član Prve ženske fudbalske lige FBiH.

Najuspješnija sportska organizacija u kategoriji juniora, kadeta i pionira za 2013. je Karate klub "Feniks", koji je dobio i priznanje za najbolju organizaciju u kategoriji ekipnih sportova.

U užem izboru trenera našli su se Ernest Šabić, Mujo Begić i Samir Kabiljagić. Za najboljeg je proglašen Mujo Begić iz KK "Fenix". Među sportskim radnicima kandidati su bili Zlatan Terzić, Lili Umičević i Aldin Halitović. Najuspješniji sportski radnik u 2013. je Zlatan Terzić, sportski ljekar.

U kategoriji juniora i juniorki, u žem izboru, bili su Isamedin Ičanović, član OŠN "Sloga" Bosanska Otoka; Dijana Kurtović, članica ŽNK "Željezničar 2011" i članica ženske fudbalske reprezentacije BiH (U-17); Džejlan Šabić, član KK "Feniks" Bosanska Krupa i reprezentacije BiH za juniore; Refik Gorinjac, atletičar, član Društva pedagoga tjelesne kulture; Majda Bešić, atletičarka, članica Društva pedagoga tjelesne kulture.

Najbolji sportista junior u opštini za 2013. je Džejlan Šabić, član Karate kluba "Feniks", viceprvak BiH u karateu, član juniorske reprezentacije BiH za kategoriju 61 kg, učesnik Svjetskog prvenstva u karateu za juniore održanom u Španiji.

Najbolja sportistkinja juniorka u opštini za 2013. je Dijana Kurtović, član ŽNK "Željezničar 2011" i član reprezentacije BiH za juniorke (U-17).

Što se tiče seniora i seniorki, u užem izboru su se našli Haris Čaušević, fudbaler, član NK "Sloga"; Alma Felić, član ŽNK "Željezničar"; Emir Jusić, kik bokser, član KBV "Borac"; Almir Beganović, sportski ribolovac, član USR "Krušnica".

Najbolji sportista-senior u opštini Bosanska Krupa za 2013. je Almir Beganović, sportski ribolovac, član USR "Krušnica" Bosanska Krupa, državni reprezentativac BiH i učesnik Evropskog prvenstva u Slovačkoj. Najbolja sportistkinja-seniorka u opštini Bosanska Krupa za 2013. je Alma Felić, članica ŽNK "Željezničar 2011" Bosanska Krupa, državna reprezentativka BiH (U-19), učesnik kvalifikacionih utakmica za učešće na Evropskom prvenstvu.

Čast da proglasi najboljeg sportistu pripala je načelniku Opštine Bosanska Krupa Arminu Halitoviću. Titulu najboljeg ponio je Džejlan Šabić, član KK "Fenix" iz Bosanske Krupe. U 2013. je osvojio ukupno 14 medalja, kako na kantonalnom, tako na državnom i međunarodnom nivou od kojih je 8 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane. Najveći rezultati u 2013. su osvajanje 2. mjesta na Državnom prvenstvu BiH u kategoriji juniora do 61 kg u disciplini borbe, čime je izborio mjesto u državnoj reprezentaciji BiH. Kao član reprezentacije učestvovao je na 8. Svjetskom prvenstvu u Španiji u kategoriji juniora do 61kg - borbe. Odličan je učenik 3. razreda Opšte gimnazije u Bosanskoj Krupi.

U revijalnom dijelu programa izbora najboljeg sportiste učestvovali su članovi Plesnog kluba "Hypnotic" iz Bosanske Krupe, te s prezentacijom sportskih vještina članovi KK "Fenix" i KBV "Borac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije