Ostali sportovi

Džordan i dalje najomiljeniji

I treću godinu zaredom Majkl Džordan, najbolji košarkaša svih vremena, izabran je za omiljenog sportistu među Amerikancima u anketi koju je sproveo "Sports Business Journal".

Iako je igračku karijeru završio u aprilu 2003. u 41. godini, u dresu Vašington Vizardsa, Džordan je i dalje veoma popularan skoro isto kao i u vrijeme dok je vladao NBA parketima u dresu Čikago Bulsa, s kojima je osvojio šest titula. Drugi po popularnosti iza neponovljivog Džordana je Pejton Mening, kvoterbek ekipe američkog fudbala Denver Bronkosa. Mening je pet puta proglašen za MVP lige, najviše od svih igrača u istoriji NFL-a. Uz to treba reći kako Mening drži i veliki broj rekorda kada su kvoterbekovi u pitanju.

Iza Džordana i Meninga, na trećem i četvrtom mjestu slijede NBA zvijezde Lebron Džajms i Kobi Brajant. I dok as Majamija trenutno kotira kao najbolji košarkaš svijeta, 35-godišnja zvijezda LA Lejkersa ovu sezonu želi što prije da zaboravi, jer zbog dvije teške povrede nije mogao da pomogne svom timu, koji je imao jednu od najlošijih sezona u istoriji. Najbolje rangirani fudbaler na spisku je član Barselone i argentinske reprezentacije Lionel Mesi na sedmom mjestu, dok je najbolji fudbaler današnjice, Portugalac iz redova Real Madrida Kristijano Ronaldo, tek na 19. mjestu. Ali, s obzirom na to da je riječ o američkim novinama "Sports Business Journal", te o anketi koja je sprovedena među Amerikancima, loš plasman fudbalera nikoga ne treba da čudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije