Ostali sportovi

Futsal reprezentacija Srbije: "Bronza bi bila šlag na tortu"

Futsal reprezentacija Srbije: "Bronza bi bila  šlag na tortu"
Futsal reprezentacija Srbije: "Bronza bi bila šlag na tortu"

Tužan sam, ali i ponosan na saigrače, na sve ono što smo prikazali na ovom turniru, rekao je kapiten futsal reprezentacije Srbije Marko Perić nakon poraza u polufinalu Evropskog prvenstva od Rusije nakon produžetaka (2:3).

Turnir u Beogradu apsolutno je prošao u znaku selekcije Srbije, koja je napravila veliki uspjeh plasiravši se među četiri najbolja tima, a u subotu je ostalo da se bore za bronzu protiv Kazahstana, koji je u drugom meču polufinala poražen od Španije (3:5).

U taboru Srbije nakon poraza najviše žale za situacijom kada je Perić oboren u kaznenom prostoru pri rezultatu 1:2, ali sudija je ostao nijem iako "orlovi" misle da je bio penal.

"Naravno da je bio penal", ljutito je kazao Perić, koji se zatim osvrnuo na subotnji meč:

"Imamo malo vremena da se oporavimo, ali moramo da probamo da osvojimo bronzu. To bi bio šlag na tortu. Pozivam sve da dođu da nas podrže u borbi za treće mesto, ali i posle u baražu za Svetsko prvenstvo, koji će se igrati u martu i aprilu".

Razočaran poslije meča bio je i Slobodan Rajčević, koji je pružio još jednu dobru partiju. Nakon meča je konstatovao da ekipa nije imala snage da se domogne finala, a istakao je da je neuspjehu kumovala i povreda Mladena Kocića.

"Cipi nam se povredio, a on je igrač koji izvlači faulove. Mnogo nam je žao zbog poraza, ali i dalje imamo šansu da osvojimo medalju i pokušaćemo da je iskoristimo", poručio je Rajčević.

Kocić je igrao odlično sve dok ga nisu stigli grčevi pa je propustio cijeli drugi produžetak.

"Od udarca me je uhvatio grč u nozi i nisam mogao da nastavim. Probao sam dva-tri puta da se vratim na teren, ali to je bilo jače od mene. To su stvarno najteži mogući trenuci za svakog sportistu", kazao je Kocić, koji je nakon meča posebno bio razočaran zbog problema s kartama, ali i činjenicom da je došlo do pomjeranja najvatrenijih navijača selekcije Srbije:

"Ne bih nikoga sad da imenujem, ali bilo je problema u vezi s kartama. Naši prijatelji, rodbina i navijači iz Kragujevca, koji su uvek glasno navijali, sada su bili prebačeni iz donjeg sektora 200, u gornji 400. Ne znam iz kog razloga, ali to je malo ružno, jer mislimo da bi nam oni pomogli u najtežim trenucima da pobedimo Rusiju".

U pomenutom drugom meču polufinala Španija je nakon velike borbe savladala Kazahstan i u subotu će protiv Rusije (21 čas) voditi borbu za titulu prvaka Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije