Ostali sportovi

Halkbank i Kovač do titule u Kupu

Halkbank i Kovač do titule u Kupu
Foto: X/tiebreakcomm | Halkbank i Kovač do titule u Kupu

Raduju se Srbi u Turskoj. Slobodan Kovač koji kao prvi trener predvodi Halkbank i Zdravko Aničić koji je zadužen za kondicionu pripremu odradili su odličan posao i pogurali tim ka trofeju u nacionalnom Kupu.

Sjajan finalni meč odigran je u Bursi. Arkas Spor je dobio prvi set, a Halkbank je uzeo naredna tri i stigao do pehara - 3:1 (23:25, 25:23, 28:26, 25:23).

Bilo je veoma izjednačeno, moglo je lako da ode u taj-brejk. Možda rezultat 3:1 ne oslikava koliko je Halkbank morao da se pomuči da bi zaradio ovu pobjedu.

Publika je mogla da uživa u odličnoj odbojkaškoj predstavi, a srećniji su na kraju bili oni koji su navijali za ekipu iz Ankare.

Nimir Abdel-Aziz je poneo najveće zasluge za pobjedu, a kasnije je podigao i trofej namenjen MVP, pa onda i timski trofej namijenjen pobjedniku Kupa Turske.

Reprezentativac Nizozemske je osvojio 30 poena, uz nevjerovatne procente. Prošao je 27 od 38 lopti - 71 odsto. Dodao je dva asa i jedan blok. Ervin Ngapet ga je pratio sa 16 poena, dok je Mirza Lagumdžija ovog puta stao na deset. Na drugoj strani najefikasniji je bio Efe Ramazan sa 22 poena - napad 32-19 (59 odsto).

Prije četiri dana se zbog pobjede u Kupu Turske radovala srpska reprezentativka Bojana Drča, a sada je vrijeme da slavi trenerski tandem iz Ankare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije