Ostali sportovi

Jovičiću zlatna plaketa za razvoj džiu-džicu saveza

Jovičiću zlatna plaketa za razvoj džiu-džicu saveza
Jovičiću zlatna plaketa za razvoj džiu-džicu saveza

DOBOJ - U Doboju se danas održava Džiu-džicu prvenstvo Republike Srpske u borbama, na kome su dodijeljena i priznanja za najbolje predstavnike ovog sporta za 2013. godinu.

Predsjednik Džiu-džicu saveza Republike Srpske Radislav Jovičić, kome je danas dodijeljena zlatna plaketa za razvoj ovog saveza, izjavio je da je Doboj grad sporta, te da je ovo takmičenje svake godine sve bolje.

"Džiu-džicu savez Republike Srpske razvio se prije 16 godina osnivanjem kluba u Doboju", podsjetio je Jovičić, ukazavši na brojna svjetska i evropske priznanja sa dosadašnjih takmičenja.

Jovičić, koji je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, poručio je da u sportu ima puno nepravde, ali da je to "plementa vještina koja očvrsne ljude da budu iznad problema".

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Goran Raca rekao je da je, zahvaljujući postignutim rezultatima, u kategorizaciji sportova prema pravilniku Ministarstva, Savez prešao u treću iz četvrte kategorije.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vaselić poželio je takmičarimo puno uspjeha i fer takmičenje.

Najbolji ekipni klub u Republici Srpskoj za 2013. godinu u džiu-džicu jeste klub "Minotaur" iz Banjaluke. Drugo mjesto pripalo je klubu "Jedinstvo" Doboj, a treće mjesto "Slaviji" iz Istočnog Sarajeva.

Najperspektivniji takmičar je Sergej Krajišnik, a najperspektivnija takmičarka Kristina Savić.

Za najboljeg takmičara izabran je Miloš Stevanić, a za takmičarku Danka Božić.

Zahvalnice za izuzetan doprinos razvoju DŽiu-džicu saveza dobili su Rafinerija ulja Modriča i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Na današnjem Džiu-džicu prvenstvu Republike Srpske učestvuje 10 klubova i 182 takmičara. Za sudijsku licencu u ovom sportu danas polaže 11 kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije