Ostali sportovi

Karatista Maksim Avramović u Istočno Sarajevo donio evropsku bronzu

Karatista Maksim Avramović u Istočno Sarajevo donio evropsku bronzu
Foto: N.N. | Karatista Maksim Avramović u Istočno Sarajevo donio evropsku bronzu

Osjećaj kada sam osvojio medalju i kada su svi reprezentativci skočili na mene je bio nevjerovatan, kaže osvajač bronzane medalje u karateu sa Evropskog prvenstva za kadete, juniore i U-21 takmičare u ruskom Sočiju Maksim Avramović.

Sjajni 16-godišnjak, koji ove godine prelazi u juniore i član Karate kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva, do bronze u kadetskoj konkurenciji (do 70 kg) je stigao nakon tri pobjede i jednog poraza. Velika nada bh. karate je, kako ističe, sumirao utiske, a odmah po povratku mu je priređen svečani doček u sportskoj dvorani gdje ujedno i trenira.

"Prije svega, zahvalio bih prijateljima i roditeljima na sjajnom dočeku. Iskreno, imao sam velika očekivanja u Sočiju. Nadao sam se što boljem rezultatu, a u podsvijesti sam razmišljao i o medalji. Kako je odmicalo takmičenje, vjerovao sam u sebe i uspjeh", kaže Avramović.

Karatistu Slavije nije omeo poraz od fracuskog takmičara, čak mu je on dao dodatni motiv u repesažu, a kasnije i u borbi za medalju.

"Poslije poraza od Francuza sam bio razočaran, jer nisam odradio onako kako je selektor želio. Ipak, nakon što je on kasnije ušao u finale, počeo sam vjerovati, bio sam koncentrisan i odradio sve kako treba", tvrdi treći kadet Evrope.

Najteži izazov mu je bio upravo meč za treće mjesto protiv Španca Aviljesa Alvareza, kojeg je pobijedio nakon dramatičnog preokreta.

"Gubio sam 1:0 do posljednjih sekundi, a onda sam uspio da zadam udarac nogom u glavu koji mi je donio tri boda. Iskreno nisam ni bio svjestan da radim meč za medalju, jer praktički nisam imao vremena da zamijenim opremu, jer su me odmah pozvali nakon meča u repesažu. Na svu sreću sve se završilo na nevjerovatan način. Bio sam presretan", opisao je supertalentovani sportista iz Istočnog Sarajeva.

On je naglasio i to da je među bh. reprezentativcima u Sočiju vladala sjajna atmosfera, te da su jedni druge bodrili tokom svih mečeva. Na kraju je zahvalio svima koji su vjerovali u njega i koji su mu pomogli da ode u daleku Rusiju.

"Zahvalio bih selektoru, kao i mom treneru Dejanu Vukadinu, te mojim roditeljima i svim prijateljima iz kluba koji su pratili svakodnevne moje treninge i onima koji su na bilo koji način pomogli", zaključio je Avramović.

Nakon velikog uspjeha pred Maksimom su novi ispiti. On je uspjehom na EP izborio kvalifikacije za Olimpijadu mladih u Buenos Ajresu, a potrebne bodove za ovo veliko takmičenje pokušaće ostvariti ovoga ljeta na Svjetskom kupu u Umagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije