Ostali sportovi

Ligeti najbrži u Biver Kriku

Ligeti najbrži u Biver Kriku
Ligeti najbrži u Biver Kriku

Američki skijaš Ted Ligeti trijumfovao je na drugom veleslalomu ovogodišnjeg Svjetskog kupa, koji je u nedjelju uveče održan u Biver Kriku.

Ligeti, koji je prije samo dvije sedmice imao operaciju šake, do trijumfa na svom terenu došao je ukupnim vremenom od 2.34.07 minuta. Drugo mjesto, sa 18 stotinki zaostatka, zauzeo je Francuz Aleksi Pantiro, dok je treći bio aktuelni osvajač Svjetskog kupa Marsel Hiršer, koji je bio šest desetinki iza Ligetija. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa trenutno vodi Norvežanin Ćetil Jansrud sa 412 bodova, ispred Hiršera sa 240 i još jednog austrijskog skijaša Hanesa Rajhelta sa 207. U poretku veleslaloma, Hiršer je prvi sa 160 bodova, 20 više od Pantiroa.

Švajcarska skijašica Lara Gut pobjednica je prvog superveleslaloma sezone, koji je u okviru Svjetskog kupa vožen u kanadskom Lejk Luizu. Gutova je do prvog slavlja u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 11. u karijeri, došla u vremenu od 1.18.46 minuta. Drugo mjesto, sa 37 stotinki zaostatka, zauzela je Amerikanka Lindzi Von, dok se na najnižem stepeniku pobjedničkog postolja našla Tina Maze iz Slovenije. Vonova je tako kompletirala sjajan produženi vikend u Lejk Luizu, gdje se poslije skoro godinu dana pauze vratila u Svjetski kup, a već na drugoj trci, subotnjem spustu, došla je do trijumfa. U generalnom plasmanu vodi Mazeova sa 380 bodova, ispred Ana Feninger sa 263 i Austrijanke Katrin Cetel, koja ima 250. Elitno takmičenje u konkurenciji skijašica i skijaša nastavlja se u petak veleslalomom u švedskom Oreu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije