Ostali sportovi

Navijači Olimpijakosa upali na turnir i istukli gejmere Panatinaikosa

Navijači Olimpijakosa upali na turnir i istukli gejmere Panatinaikosa
Navijači Olimpijakosa upali na turnir i istukli gejmere Panatinaikosa

Navijači Olimpiakosa upali su juče u studio u Larisi gdje je njihov najveći rival Panatinaikos eSports igrao kvalifikacijski turnir za LGC, grčku League of Legends ligu.

Meč je prekinut kada su se huligani nasilno probili do pozornice i obračunali se s igračima Panatinaikosa. Pokušali su im skinuti dresove. Povrijeđena su dva gejmera i vlasnik Panatinaikos eSportsa koji ih je pokušao zaštititi.

Prema informacijama iz Grčke, on je završio u bolnici s povredama glave. Profesionalni gejmeri strahovali su od ovog scenarija nakon što su grčki klubovi ušli u eSport industriju.

Nakon incidenta mogli su se pročitati ironični komentari kako su gejmeri sad postali pravi sportisti.  Pravi je pitanje kako zaštiti takmičenje i njegove sudionike od ekstremnih navijača koji drmaju grčkim fudbalom. Igrač Panatinaikos eSportsa Pun1sher tvrdi da je grčka LoL liga pokušala zataškati incident, umjesto da prizna pogrešku i uspostavi bezbjednost.

Putem društvenih mreža organizator je poručio da je priča naduvana, dok Pun1sher kaže kako su on i njegovi saigrači primili više udaraca u tijelo, dok se vlasnik tima oporavlja od povrede vilice. Događaj bi trebao poslužiti kao opomena za sve organizatore gejming turnira koji bilježe golemu posjećenost.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije