Ostali sportovi

Nikolić: Sportisti su budućnost Srbije

Nikolić: Sportisti su budućnost Srbije
Nikolić: Sportisti su budućnost Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas osvajače medalja iz Srbije na prvim Evropskim igrama u Bakuu i zahvalio im za iskazanu borbenost i posvećenost i zato što su pokazali da Srbija ima budućnost.

Nikolić je naglasio da je u Bakuu još jednom potvrđeno da je srpska nacija kulturna i borbena i da se samo timskim radom dolazi do vrhunskih rezultata.

"Disali ste isto, osećali ste isto i pokazali da je upravo taj odnos prema sportu, pobednički mentalitet taj koji je najvažniji", poručio je Nikolić.

On je dodao da su uspjesi sportista putokaz kojim Srbija treba da ide.

"U poslednje vreme deca se okreću sportu i dobro je da se promenio taj sistem vrednosti, koji su ranije činili skupi automobili", smatra Nikolić.

U ime sportista, predsjedniku Nikoliću zahvalila je osvajač zlatne medalje u streljaštvu Andrea Arsović, koja mu je poklonila simboličnu medalju.

"Velika čast je da vam ispred svih sportista zahvalim na velikoj podršci koju ste nam pružali u Bakuu, kao i na divnoj dobrodošlici. Nadam se da smo ovim medaljama usrećili naciju i želeli bismo da to isto učinimo i na Olimpijskim igrama u Riju 2016", poručila je Arsovićeva.

Prijemu su prisustvovali i potpredsjednik Olimpijskog komiteta Srbije /OKS/ Žarko Paspalj i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

Srbija je na Evropskim igrama u Bakuu osvojila 15 medalja, od kojih osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije