Ostali sportovi

Plaketa za razvoj sporta Hokejaškom savezu BiH

Plaketa za razvoj sporta Hokejaškom savezu BiH
Foto: OK BiH | Plaketa za razvoj sporta Hokejaškom savezu BiH

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH, predsjednik Izet Rađo i potpredsjednici Milanko Mučibabić i Marijan Kvesić, ugostili su predsjednika Hokejaškog saveza BiH, Adnana Korića.

Povod ovog susreta je ekspanzija i razvoj hokejaškog sporta u BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, organizacija međunarodnih turnira i takmičenja u BiH, kao i odlični rezultati hokejaške reprezentacije BiH i Hokejaškog saveza BiH.

U okviru obilježavanja 40. godišnjice od održavanja ZOI ‘84, Hokejaški savez BiH je organizovao nekoliko takmičenja, te je Koriću na temelju svega urađenog uručena plaketa.

Hokejaški savez BiH je u posljednje dvije godine bio domaćin i organizator dva Svjetska prvenstva pod ingerencijom IHF-a, dok je reprezentacija BiH ostvarila izvanredne rezultate.

„U posljednih deset godina dogodila se ekspanzija hokeja u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući boljim uslovima za rad i infrastrukturom, u narednom desetljećju očekujemo da bh. hokejaši budu među hokejaškom elitom na svim takmičenjima. Vrijedi istaći i činjenicu, da su bh. reprezentativci članovi klubova u regionu, Evropi i svijetu (Slovenija, Švedska, Amerika, Njemačka itd.). Hokejaški savez, pored članstva tri “muška” kluba (HK “Medvjedi”, HK “Vukovi” i HK “Ilidža 2010”) ima i Ženski hokejaški klub HK “Lavice” Sarajevo. Ženska hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se trenutno nalazi u Estoniji, gdje će u okviru Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu za žene u diviziji IIIB, danas odmjeriti snage sa reprezentacijom Izraela“, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije