Ostali sportovi

Počeo 60. izbor deset najboljih sportista Republike Srpske

Počeo 60. izbor deset najboljih sportista Republike Srpske
Počeo 60. izbor deset najboljih sportista Republike Srpske

BANJALUKA - Jubilarni 60. izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji "Glasa Srpske" počeo je večeras u Banskom dvoru u Banjaluci, uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Osim 10 najboljih sportista, biće dodijeljeno nekoliko priznjana, a to su povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plakete za ambasadora sporta RS, plaketa "Glasa Srpske" posthumno, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih sportskih veza Republike Srbije i Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, a biće dodijeljena i nagrada najboljem sportskom novinaru u 2014. "Zlatno pero - Limun Papić".

Strukovni savezi ove godine predložili su 22 imena, koja su, po njihovom mišljenju, zaslužila da se nađu među najboljima. Stručni žiri sa Dejanom Perićem na čelu birao je najbolje i na današnjoj posljednjoj sjednici utvrdio se njihov konačni plasman. Jedna od najstarijih akcija biranja najboljih sportista u regionu pokrenuta je 1955. godine, kada je za najboljeg izabran gimnastičar Mirko Petričević, dok je prošle godine najbolji bio košarkaš Filip Adamović.

Predsjednik Organizacionog odbora ove godine je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije