Ostali sportovi

Raca: Male olimpijske igre među najbitnijim projektima

Raca: Male olimpijske igre među najbitnijim projektima
Raca: Male olimpijske igre među najbitnijim projektima

BANJALUKA - Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske smatra da su Male olimpijske igre jedan od najbitnijih projekata kojim se omasovljuje sport i pruža dostupnost bavljenja sportom svoj djeci, rekao je danas Srni pomoćnik resornog ministra Goran Raca.

"Cilj nam je da školski sport unapređujemo, zato što je školski sport u svim razvijenim sportskim državama baza sporta za dobijanje novih i selekcija perspektivnih novih sportista", naglasio je Raca.

On je u Sportskoj dvorani "Obilićevo" u Banjaluci danas prisustvovao završnici Lige takmičenja grada Banjaluke u odbojci za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske.

Raca, koji je najboljima uručio pehare, medalje i priznanja, istakao je da je odbojka u Republici Srpskoj jedan od razvijenijih i masovnijih sportova.

"Odbojkaški savez Republike Srpske zaslužuje sve pohvale resornog ministarstva za organizaciju i za rad. Oni imaju veliku ulogu u Odbojkaškom savezu BiH", rekao je Raca.

On je naveo da je završnica Liga takmičenja grada Banjaluke u odbojci okupila više od 50 osnovnih i srednjih škola, što govori da je takmičenje u Banjaluci masovno i da se veliki broj škola prijavljuje na ovo takmičenje.

Prema njegovim riječima, Malim olimpijskim igrama obuhvaćeni su rukomet, odbojka, košarka, mali fudbal, sportska gimnastika i atletika kroz školska, gradska i regionalna tamičenja i republičko finale. Takmičenja traju od novembra do kraja maja.

Prvo mjesto na finalnom turniru takmičenja u odbojci grada Banjaluke osnovnih škola u kategoriji učenica osvojila je OŠ "Branko Radičević", drugo mjesto su osvojile učenice OŠ "Jovan Dučić", a treće učenice OŠ "Ivo Andrić".

Najbolji u kategoriji učenika osnovnih škola bili su učenici OŠ "Vojislav Ilić", drugo mjesto osvojili su učenici OŠ "Jovan Dučić", a treće mjesto muška ekipa OŠ "Desanka Maksimović".

Prvo mjesto na finalnom turniru takmičenja u odbojci grada Banjaluka srednjih škola u kategoriji učenica osvojile su učenice Gimnazije, drugo mjesto su osvojile učenice Ekonomske škole, a treće učenice Medicinske škole.

U kategoriji učenika srednjih škola najbolji su bili učenici Tehničke škole, drugo mjesto su osvojili učenici Ekonomske škole, a treće učenici Medicinske škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije