Ostali sportovi

Ruski bokser Denis Bojcov u komi

Ruski bokser Denis Bojcov u komi
Ruski bokser Denis Bojcov u komi

BERLIN - Ruski bokser Denis Bojcov nalazi se u vještačkoj komi nakon što je nađen u tunelu metroa u Berlinu sa ozbiljnim povredama glave.

Bojcov je nađen 3. maja kako leži u tunelu između dvije metro stanice u okrugu Šarlotenburg, u zapadnom Berlinu. U saopštenju na sajtu dvadesetdevetogodišnjeg boksera navodi se da je on stavljen u vještačku komu zbog velikog otoka na mozgu i da je "moguće da je napad povezan s njegovim bokserskim aktivnostima".

"Prije oko dvije godine Bojcovu su konstantno prijetili", navodi se u saopštenju, ali se ne precizira ko mu je prijetio i zbog čega.

Berlinska policija je pokrenula istragu, ali je na osnovu izjava svjedoka i video-snimaka navela "da se čini da se radi o nezgodi".

Po njemačkom zakonu, policija nije objavila ime povrijeđenog, već je samo navela da će muškarac ostati u bolnici, bez podataka o njegovom stanju. Bojcov je rođen u Rusiji, ali više od 10 godina živi u Njemačkoj. On boksuje u teškoj kategoriji i ima skor od 35 pobjeda i jednog poraza. On je posljednji put boksovao u martu, kada je pobijedio Brazilca Irineua Beatoa Koštu Mlađeg. Bio je nadomak meča sa Vladimirom Kličkom, ali je nenadano poražen 2013. nakon 10 rundi od Aleksa Lepaija. Za njega su mnogi stručnjaci rekli da bi, što se tiče talenta, bez sumnje bio kralj teške kategorije, ali da mu je visina od 185 cm prepreka za to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije