Ostali sportovi

Sarajevo domaćin Evropskog kupa u kikboksu

Sarajevo domaćin Evropskog kupa u kikboksu
Foto: Ustupljena fotografija | Sarajevo domaćin Evropskog kupa u kikboksu

Bosna i Hercegovina će sredinom aprila biti domaćin velikog sportskog takmičenja, na kojem će se kikbokseri iz cijele Evrope boriti za titulu najboljih.

Od 11. do 14. aprila biće održan Evropski kup u kikboksu, koji je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO).

Organizator ovog vrhunskog sportskog događaja u Areni Hills na Ilidži je Kikboks akademija Ilidža koju uspješno vodi Nermin Bašović.

„Dobiti organizaciju Evropskog kupa je veliko priznanje za Kikboks savez BiH i Kikboks akademiju Ilidža, ali i za sport u BiH. Ovo veliko priznanje nam je stiglo iz Evropske federacije i drago nam je što ćemo drugu godinu zaredom organizirati Evropski kup za kadete, juniore i seniore. Nadamo se da ćemo takmičenje uspjeti organizovati na vrhunskom nivou kao i prošle godine, kada smo dobili pohvale Evropske federacije“, rekao je Nermin Bašović i dodao:

„Očekujemo nastup 1.000 takmičara iz 20 zemalja. Za jedno ovako veliko takmičenje potrebna je besprijekorna organizacija, što ne bi uspjeli ostvariti bez podrške prijatelja projekta: opštine Ilidža, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i BH Telecoma. Već 18 godina organiziramo ovaj turnir i u aprilu je pred nama veliki zadatak kako bi svi zajedno mogli uživati u vrhunskim borbama osvajača medalja na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima. Potrudit ćemo se da se na najbolji mogući način predstavimo kao domaćini i organizatori“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije