Ostali sportovi

Stiže trio iz Slovačke

Stiže trio iz Slovačke
Stiže trio iz Slovačke

Osim svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, siguran učesnik smotre će biti i reprezentacija Slovačke, koja stiže sa tri boksera, rekao je Mirko Jokić, trener BK Slavija, u susret 13. Međunarodnom bokserskom turniru "Radovan Bisić".

Pomenuti bokserski turnir održaće se sutra i u subotu u sportskoj dvorani "Obilićevo". Organizator ove tradicionalne smotre je BK Slavija iz Banjaluke. Osim takmičara iz Slovačke, u redovima ogranizatora turnira očekuju još inostranih boksera.

"Očekujemo da nam se u posljednji čas priključe i dvojica boksera iz Švajcarske", izjavio je Jokić.

Sve je spremno za početak turnira, a to je istakao i Vitomir Popović, predsjednik Skupštine kluba i prvi čovjek Organizacionog odbora ovogodišnje smotre.

"Uspjeli smo da uz pomoć prijatelja kluba omogućimo sredstva da i ove godine pobjednici u svim kategorijama, ali i najbolji na cijelom turniru, budu novčano nagrađeni. Situacija je teška, ali ova smotra mora da ostane i dalje prepoznatljiva, jer nosi ime velikana banjalučkog ringa", rekao je Popović.

Zoran Bugarski, predsjednik trofejnog banjalučkog kluba, naglasio je da nije bilo lako organizovati ovogodišnju smotru i da je bilo velikih problema.

"Bilo je dosta opstrukcija od strane Bokserskog saveza BiH, ali na kraju smo ipak odlučili da organizujemo smotru", kazao je Bugarski, koji je zatim nastavio:

"Ona će možda biti nešto skromnija nego neke iz prethodnih godina, ali treba biti svjestan da je novčana situacija, i to ne samo u našem klubu, više nego teška. Ove godine nam je grad Banjaluka obećao 7.000 KM za turnir, što nam još nije uplaćeno, dok od Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS, uprkos na vrijeme poslatoj aplikaciji, nismo dobili nikakva sredstva."

Najbolji bokser prošle godine bio je član Slavije Bojan Aladžić (kategorija do 64 kilograma), a najbolji tehničar reprezentativac Hrvatske Dami Plantić (do 81 kg). Najborbeniji par bili su borci u kategoriji do 91 kilograma Marko Čolić (Slavija) i Alem Čolpa (BiH), dok je za najboljeg domaćeg boksera proglašen Slobodan Jekić (Slavija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije