Ostali sportovi

Za vrhunski rezultat penzija do 960 evra

Za vrhunski rezultat penzija do 960 evra
Za vrhunski rezultat penzija do 960 evra

Vlada Crne Gore usvojila je Prijedlog uredbe o kriterijumima za utvrđivanje visine naknada i premija za ostvarene sportske rezultate.

Prema toj Uredbi, sportisti koji ostvare vrhunske rezultate dobiće doživotnu naknadu od jedne do dvije prosječne zarade u Crnoj Gori.

Doživotnu naknadu od dvije prosječne zarade dobiće sportisti godine, kao i selektori seniorskih reprezentacija koje ostvare vrhunske rezultate, prenosi RTCG.

Doživotna mjesečna naknada vrhunskog sportiste, u skladu sa Zakonom o sportu, iznosi dvije prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori za ostvareno prvo i drugo mjesto na Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama, kao i prvo mjesto na jedinom zvaničnom svjetskom i evropskom seniorskom prvenstvu u određenom sportu, koji je na programu Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara.

Vrhunskom sportisti pripada jedna i po prosječna mjesečna neto zarada u Crnoj Gori za ostvareno treće mjesto na Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama, kao i drugo mjesto na jedinom zvaničnom svjetskom i evropskom seniorskom prvenstvu u određenom sportu, koji je na programu Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara. Takođe, sportisti pripada jedna prosječna mjesečna neto zaradu u Crnoj Gori za ostvareno treće mjesto na jedinom zvaničnom evropskom seniorskom prvenstvu u određenom sportu koji je na programu Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara.

Selektoru seniorske reperezentacije Crne Gore u ekipnom sportu koja je ostvarila vrhunski rezutat visina doživotne mjesečne naknade iznosi dvije prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije