Ostali sportovi

Žena koja je šokirala Mančester: Ko je supruga Jirgena Klopa?

Žena koja je šokirala Mančester: Ko je supruga Jirgena Klopa?
Foto: N.N. | Žena koja šokirala Mančester: Ko je supruga Jirgena Klopa?

Glavni trener Liverpula Jirgen Klop na kraju sezone će napustiti Liverpul nakon devet godina.

Sadašnja sezona će mu biti posljednja, kao i prilika za osvajanje Premijer lige. Nijemac je stekao status legende na Enfildu, a navijači “redsa“ osim Klopu će dugo biti zahvalni njegovoj supruzi Uli Sandrok. 

Nakon razmjene kontakata, Jirgen i Ula su počeli izlaziti, a kasnije su  počeli živjeti zajedno. Šta više, oboje su već imali sinove iz prvih brakova. Veza para se razvijala tako brzo da Klop zaprosio svoju voljenu, a mjesec dana kasnije, su se vjenčali 20105. godine. Upoznali su se u Minhenu. Ni više, ni manje nego na čuvenom okupljanju pivopija, "Oktobarfestu" gdje je Ula radila kao konobarica. Prije nego što se upoznala sa tada trenerom Majnca, tri godine je radila u Keniji kao učitelj tamošnjoj deci.

Po zanimanju, Ula je i pisac. Svoju prvu knjigu objavila je krajem 2005. godine, kada je pronašla ljubav svog života. Klopova supruga je 2008. objavila fantastično djelo “Tom i čarobni fudbal.” Bestseler je nastavljen prije Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi. 

Sjajno je kada supružnici inspirišu jedno drugo na nova dostignuća. Ula ne samo da je podržavala i navijala za Jirgena, već je i davala savjete pri odabiru kluba. Te 2015. godine generalni direktor Mančester Sitija lično je došao u Njemačku na pregovore sa Klopom. Bližilo se potpisivanje ugovora, ali je u posljednjem trenutku Ula rekla NE. Javio se tada i Mančester junjated, takođe je bilo skoro sve gotovo, ali ona je to ponovo odbila, ali je zato pristala da dođe u Liverpul. 

Kada je Klopu ponuđen ugovor, njegova supruga je ovaj izbor nazvala ispravnim. Jirgen je prošle sezone već razmišljao o prekidu trenerske karijere i odlasku iz Liverpula, ali ga je supruga odvratila od ove odluke. 

“Sve je to zato što Ula želi ostati ovdje. Šta radi dobar muž kada njegova žena želi da ostane? Tako je, on ostaje! Ovo nije jedini razlog, već jedan od njih”, priznao je Klop.

Supružnici se karakterno dobro nadopunjuju. Jirgen je po prirodi vrele i temperamentne osobe, a Ula je njegovo tiho utočište, miran i odmjeren optimista. Poput Jirgena, ona voli Liverpul svim srcem, raduje se pobjedama i žalosti se zbog klupskih poraza. Poslije titule šampiona Evrope bila je u masi zajedno sa navijačima „crvenih“.

No sada nije mogla uticati na njegovu odluku da napusti klub. Jirgen planira da uzme duži odmor kako bi se u potpunosti posvetio porodici i prijateljima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije