Ostali sportovi

Žene mu došle glave

Žene mu došle glave
Žene mu došle glave

Već opjevani i toliko ispričani životni pad Majka Tajsona dogodio se najviše zbog njegove slabosti prema ženama.

Tako bar tvrdi Rori Holovej, jedan od njegovih bivših menadžera i dobrih prijatelja, koji se nije oglašavao deset godina iz poštovanja prema Tajsonu.

Sada je sve otkrio u knjizi "Taming the Beast: The Untold Story of Mike Tyson" u kojoj Holovej otkriva neke nepoznate detalje iz karijere jednog od najpoznatijih boksera svih vremena.

Inače, Tajson je osuđivani silovatelj, ali ni to nije obuzdalo njegovu seksualnu zavisnost. Holovej je ispričao kako su on i njegovi saradnici morali da angažuju tjelohranitelje, ali ne da bi ga čuvali od napada, već od njega samoga. Oni su, naime, 24 sata pazili da se Gvozdeni Majk ne iskrade u potrazi za ženskim društvom.

"Znao sam da niko u ringu ne može da ga zaustavi. Mogao je da padne jedino zbog slabosti prema ženama. Svaka odluka koju je donio imala je veze sa seksom i niko nije mogao da ga promijeni", tvrdi Holovej.

Tajson je oduševio svijet nakon što je 1986. godine postao najmlađi svjetski šampion u istoriji, međutim samo šest godina kasnije osuđen je zbog silovanja 18-godišnje Dezire Vašington u hotelskoj sobi u Indijanapolisu.

"To je bilo neizbježno. Čudim se što ga i druge djevojke nisu tužile zbog silovanja", kaže Holovej.

Tajson je osuđen na šest godina robije, ali je zbog dobrog vladanja pušten nakon tri. Šokantno je ono što se dogodilo tokom boravka u zatvoru.

"Došao bih da ga posjetim, ali čuvari su mi rekli da ne mogu do njega jer djevojke stoje u redu kako bi ga posjetile. U zatvoru je imao više žena nego kad je bio na slobodi", ističe Holovej.

Čim je počeo stizati novac - došle su i djevojke, priča dalje Holovej, prvo one lokalne iz Bruklina, a onda modeli i glumice. Voljele su njegov brzo zarađeni novac i reputaciju zločestog dečka.

"Dok sam ga jedne večeri pazio, ostao sam u nevjerici. Djevojka s kojom je bio bila je Naomi Kembel. Rekao mi je kako mora u toalet, a onda je ona ušla za njim. Ja sam ostao s njihovim pićima u ruci da stražarim i govorim ostalim gostima da je toalet zauzet", otkriva Holovej i navodi da u knjizi o Tajsonu ima još mnogo nepoznatih detalja iz života slavnog boksera.

Majk Tajson se ženio tri puta i ima osmoro djece. U karijeri je zaradio oko 400 miliona dolara, ali je 2003. godine proglasio bankrot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije