Ostali sportovi

"Zmajice" na pragu istorije

"Zmajice" na pragu istorije
Foto: N.N. | "Zmajice" na pragu istorije

Žensku odbojkašku reprezentaciju BiH, po svemu sudeći, još svega dvije pobjede dijele od istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo 2019. godine. Trijumfi nad Rumunijom (3:2), odnosno Latvijom (3:0) izabranice Gorana Nešića stavile su u idealnu poziciju uoči nastavka kvalifikacija.

Nakon velikog preokreta u Krajovi i pobjede nakon pet setova, bh. odbojkašice su u subotu naveče u Kaknju ostvarile i drugi trijumf, ovaj put maksimalnim rezultatom protiv Latvije. Po setovima je bilo 25:8, 25:16, 25:16 poslije 68 minuta igre. Ponovo se istakla Dajana Bošković, inače sestra proslavljene reprezentativke Srbije,  Tijane Bošković sa 14 osvojenih poena. 

"Iskreno, priželjkivao sam dve pobede. U Rumuniji je ona svakako značajnija, iako su Rumunke slabije u odnosu na prošlu godinu, ali svaka pobeda je bitna. Ista ova Latvija je protiv Španjolki odigrala jedan set na razliku (26:24), tako da je, kako sam rekao, svaka pobede velika. Ovo su lepi trenuci za nas, atmosfera je zaista fenomenalna i praktički mi delujemo kao da smo klub", kaže vidno zadovoljni selektor Goran Nešić.

Nešić odavno na raspolaganju nije imao jači tim. Odazvale su mu se skoro sve igračice, samo je nedostajala kapitenka Edina Begić, koja bi trebalo da bude spremna za finiš kvalifikacija. Vremena za slavlje i euforiju nema, jer pred bh. damama je dvomeč protiv favorizovane Španije.

"Nismo još na pola puta, a ove devojke će, daj bože, ispisati novu istoriju bh. odbojke. Ukoliko Španija savlada Rumuniju (igrano sinoć), onda bi nam trebale još dve pobede. Sledi nam dvomeč protiv Španije, a ako uzmemo u obzir onu poznatu da je teško pobediti istu ekipu dva puta zaredom, odnosno da mi dođemo do jedne pobede, onda bismo bili blizu istorije", naglašava sjajni stručnjak i dodaje da se već odavno dobro ulaže u bh. odbojku, te da bi ovo trebalo da bude pravi trenutak za iskorak.

Narednu utakmicu bh. odbojkašice igraju u Guadalahari protiv Španije 22. avgusta, a zatim će uslijediti revanš 26. avgusta u Lukavcu. Bh. selekcija će kvalifikacije završiti u januaru naredne godine domaćom i gostujućom utakmicom protiv Rumunije, odnosno Latvije. Plasman na Euro izboriće dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe.

Grupa F

1. BiH   2     2     0     6:2  5

2. Španija    1     1     0     3:0  3

3. Rumunija 1    0     1     2:3  1

4. Letonija   2     0     2     0:6  0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije