Tenis

Đoković: Bautista Augut. Jedino o njemu mogu da pričam

Đoković: Bautista Augut. Jedino o njemu mogu da pričam
Đoković: Bautista Augut. Jedino o njemu mogu da pričam

Sljedeći protivnik Novaka Đokovića u osmini finala Rolan Garosa danas će biti neugodni i iskusni Španac Roberto Bautista Augut (14). Kako turnir odmiče, odustaju mnogi. Među rivalima nema Federera, Nadala, Conge... Ali, Đoković se na to ne osvrće.

- Bautista Augut. Jedino o njemu mogu da pričam. Idemo korak po korak. Vrlo je nezgodan igrač. Popričao sam s Ćorićem koji je od njega izgubio u prethodnom kolu. Rekao mi je da je odigrao vrlo solidno i kvalitetno. Dobio ga je s 3:0, što je vrijedno pažnje - poručio je Novak.

Đoković naglašava da je njegov današnji protivnik jedan od igrača koji drži visok nivo i kontinuitet rezultata.

- Imao sam izvanredan meč protiv njega u Madridu ove godine. Otprilike znam kako treba da igram. Ne smem da mu dam puno vremena. Trudiću se da budem što agresivniji - najavio je Nole.

I kvalitet, i tradicija, apsolutno su na Novakovoj strani. Do sada, Đoković je protiv Bautiste igrao četiri puta u karijeri, i zabilježio isto toliko pobjeda. Na tvrdoj podlozi, najbolji teniser je slavio dva puta u Dubaiju, 2013. (6:1, 7:6) i 2014. (6:1, 6:3) i na US openu prošle godine (6:3, 4:6, 6:4, 6:3). Ove godine, na madridskoj šljaci Novak je bio ubjedljiv - 6:2, 6:1.

Do osmine finala, Bautista je, inače, pobijedio Tursunova, Matjea i Ćorića.

Osim Španca, Novaku bi danas protivnik mogli da budu i loši uslovi za igru. Meteorolozi sve do kraja pariskog turnira uglavnom najavljuju veoma oblačno, kišovito i nestabilno vrijeme. U takvim uslovima, neki od mečeva se završavaju veoma kasno, uz veoma slabu vidljivost. Kompleks terena na Rolan Garosu i dalje nema nijedan pokriven teren, niti reflektore. Koliko je to problematično, Novak Đoković je dobro osjetio u prethodnom kolu protiv Bedenea.

- Nadam se da će Rolan Garos uskoro imati svjetla bar na Centralnom terenu i "Sizan Langlan". Jedan grend slem mora da ima reflektore. Ovako nije dobro ni za koga, ni za navijače, ni za organizatore, ni za igrače koji čekaju na meč cijeloga dana - rekao je Nole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije