Tenis

Džumhur se otrovao hranom, ali ipak igra: Nema predaje prije izlaska na teren

Džumhur se otrovao hranom, ali ipak igra: Nema predaje prije izlaska na teren
Džumhur se otrovao hranom, ali ipak igra: Nema predaje prije izlaska na teren

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur otrovao se hranom, a iako je postojala mogućnost da preda meč Špancu Pablu Karenu Busti na ATP turniru Kremlj kup u Moskvi, odlučio je da izađe na teren.

Meč sa 36. teniserom na ATP listi Džumhur je trebalo bi da počne u 17 časova. 

Po riječima njegovog oca Nerfida Džumhura, najbolji bh. teniser sinoć se nakon večere požalio na bolove u stomaku, zbog kojih je noć proveo u bolnici u kojoj je primio tri infuzije.

"Damir je umoran i iscrpljen, povraćao je, nije spavao i najvjerovatnije neće igrati ovaj meč. Danas će otići do supervizora turnira da se konsultuje i sagleda svoje stanje. Smatram da najvjerovanije neće moći igrati, što je velika šteta. Juče je odigrao dobar i kvalitetan meč protiv Kačanova, danas je imao i veće šanse protiv Buste, koji mu više odgovara", rekao je Nerfid Džumhur za ranije Fenu. 

Ipak, izgleda da je zdravstveno stanje najboljeg tenisera Bosne i Herhcegovine dobro, a njegov PR tim je objavio da će on zaigrati protiv Španca.

"Pokušaću da igram. Ipak izlazim na teren. Nema predaje prije izlaska na teren", rekao je Damir.

Džumhur je u 1. kolu turnira u Moskvi nakon velike borbe i preokreta pobijedio domaćeg predstavnika Karena Kačanova (58. igrača na ATP listi) sa 3:6, 7:6 (7/5), 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije