Tenis

Nadal bi volio da je Đoković, ali ne odustaje od 10. titule

Nadal bi volio da je Đoković, ali ne odustaje od 10. titule
Nadal bi volio da je Đoković, ali ne odustaje od 10. titule

MADRID - Devetostruki šampion Rolan Garosa Rafael Nadal rekao je da je u ovom trenutku Novak Đoković apsolutni favorit za osvajanje drugog Gren slema.

Španski teniser je istakao da ta situacija može da se promijeni ukoliko on uđe u formu tokom turnira u Madridu i Rimu.

Nadal je u dosadašnjem toku karijere pretrpio samo jedan poraz na pariskoj šljaci. Godine 2009. ga je savladao Robin Soderling, a titulu je osvojio Rodžer Federer.

Nadal kaže da će pritisak imati i on da osvoji desetu titulu na Rolan Garosu, ali i Đoković koji pokušava da kompletira titule sa sva četiri Gren slem, piše B92.

"To su različite vrste pritiska. Ako bih vam rekao u kojoj bih više volio da sam situaciji, rekao bih - u Đokovićevoj, jer je osvojio sve najvažnije turnire u sezoni. Ali, ja imam samopouzdanje u Parizu, osvajao sam tamo titulu i ako podignem nivo igre ovdje, u Rimu i na Rolan Garosu, onda znam da mogu da pobijedim jer sam to već radio. Lakše je nešto ponoviti nego uraditi prvi put. Međutim, on je trenutno najjači i apsolutni je favorit na svim takmičenjima na kojima igra", rekao je Nadal.

On je otkrio i koja mu je najdraža pobjeda u karijeri: "Ako bih morao da odaberem jednu, onda bi to bilo finale Vimbldona 2008. godine."

Nadal je priznao da je favoritima lakše da pobjeđuju na gren slemovima jer se igra na tri dobijena seta, ali je takođe priznao i da mu odgovara što se na Rolan Garosu igra sa lopticama koje više odskaču.

"Što više razvučete igru, to je bolje za favorite. Rivali znaju da moraju da odigraju na visokom nivou tri, a ne dva seta. To je teško uraditi. Što se tiče loptica, one su odlične. 'Babolat' je napravio odlične loptice", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije