Tenis

Najveća gubitnica US opena: Za 12 godina nikad nije prošla 1. kolo

Najveća gubitnica US opena: Za 12 godina nikad nije prošla 1. kolo
Najveća gubitnica US opena: Za 12 godina nikad nije prošla 1. kolo

NJUJORK - Čehinja Klara Kukalova, nekada Zakopalova, jedinstven je slučaj u svijetu tenisa po nevjrovatnom nizu na US Openu - nikada nije prošla 1. kolo, a igrala je 12 puta zaredom!

Posljednji poraz odmah u prvoj rundi na Flešing Medouzu 33-godišnja Čehinja pretrpjela je od domaće takmičarke Medison Kiz - 6:2, 6:4, pa tako nije iznevjerila tradiciju neuspjeha već na samom startu Otvorenog prvenstva SAD.

Zanimljivo je da je Kukalova na svim ostalim Grend slem turnirima uvijek uspjela da prođe prvo kolo. Njen najveći domet je 3. kolo Rolan Garosa, ali nikada na US Openu, gdje je druga runda za nju neostvaren san.

"Šteta, imala sam šansu u drugom setu na 4:1 za mene i 40:15. Ne znam šta se desilo. Izgleda da sam bila previše nervozna da riješim set u svoju korist", rekla je Kukalova, koja se u januaru 2014. razvela od fudbalera Jana Zakopala čije je prezime koristila, a djevojačko vratila u aprilu iste godine.

Čeinja je prvi put na US openu igrala 2003. godine i od tada traje njeno prokletstvo prvog kola u Njujorku, pošto je gubila mečeve od Aranče Santonje, Frančeske Skjevone, Vanje King, Lindzi Devenport, Svetlane Kuznjecove, Viktorije Azarenke, Viržini Razano, Irine Falkoni, Andree Hlavačkove, Su Vej Hsije i Petre Ćetkovske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije