Tenis

Nole: Uradio sam domaći

Nole: Uradio sam domaći
Nole: Uradio sam domaći

Prvi teniser svijeta Novak Đoković u ponedjeljak (oko 11 časova) igra za plasman u četvrtfinale Australijen opena, a rival u Melburnu biće mu Žil Miler, 42. igrač sa ATP rang-liste.

Srpski as igra odlično i zna šta ga čeka u deulu sa Luksemburžaninom, koji je prvi put u četvrtom kolu u Melburnu, gdje nastupa deveti put.

"Miler je dobar server, neugodan igrač. Levoruk. Prethodnih godina su ga pratile povrede, ali je poslednjih meseci u odličnoj formi. Igrao je u finalu turnira u Sidneju, a sada se plasirao u četvrto kolo grend slema. Pobeda nad Džonom Iznerom u tri seta, koju je ostvario u prethodnom meču, vredna je poštovanja. Moraću da budem koncentrisan tokom meča", rekao je Đoković, između ostalog, o Mileru.

Na pitanje novinara kako zna toliko o protivniku sa kojim nije igrao, Nole je odgovorio:

"Moj posao je da poznajem kolege, tenisere, posebno ako igram protiv njih. Tako da sam uradio domaći zadatak."

Četvorostruki šampion Đoković (prvi nosilac) na Australijen openu ima skor 46 pobjeda i šest poraza, a posljednju je ostvario u subotu kada je savladao Fernanda Verdaska sa 7:6 (8), 6:3, 6:4. Trijumf je posvetio mami Dijani, koja je taj dan slavila rođendan, a sa navijačima joj je pjesmom čestitao. Takođe, duel će ostati zabilježen po prosidbi na tribinama.

Danas je Rafael Nadal (3) pobijedio Kevina Andersona (14) sa 7:5, 6:1, 6:4. Istakao je da je ovo bio njegov najbolji meč u 2015, a još boljoj igri nada se u duelu sa Tomašom Berdihom (7), koji je eliminisao Bernarda Tomića.

"Nema sumnje da je on jedan od najboljih u našem sportu. Ali, ja se osećam dobro, imam sjajan niz. Moraću više da se krećem. Spreman sam psihički i fizički i jedva čekam da počne meč", rekao je Berdih.

Australija slavi Nika Kirgijosa. On je pobjedom nad Andreasom Sepijem postao prvi Australijanac nakon Lejtona Hjuita 2005. koji se plasirao u četvrtfinale turnira u Melburnu i peti domaći teniser koji je to uspio. Kirgijos je spasio meč loptu, a slavio je sa 5:7, 4:6, 6:3, 7:6 (5), 8:6.

"Sepi je bio pun samopouzdanja poslije pobjede nad Rodžerom Federerom, ali sam zbog iskustva sa Vimbldona znao da ću biti u stanju da preokrenem", rekao je Kirgios, Australijanac grčkog porijekla.

Nenad Zimonjić i Aisam Ul Hak Kureši (8) poraženi su u trećem kolu dubla od Pjer-Užea Erbera i Nikole Maua sa 3:6, 3:6.

Rezultati

Četvrto kolo: Rafael Nadal (Špa, 3) - Kevin Anderson (JAR, 14) 7:5, 6:1, 6:4, Tomaš Berdih (Češ, 7) - Bernard Tomić (Aus) 6:2, 7:6 (3), 6:2, Nik Kirgijos (Aus) - Andreas Sepi (Ita) 5:7, 4:6, 6:3, 7:6 (5), 8:6, Endi Mari (VBr, 6) - Grigor Dimitrov (Bug, 10) 6:4, 6:7 (5), 6:3, 7:5.

Dječak nasmijao Nadala

Sakupljač loptica nasmijao je Rafaela Nadala tokom meča sa Kevinom Andersonom. Znajući koliko Rafa vodi računa o rasporedu flašica pored klupe, poredao ih je dok je Nadal servirao u posljednjem gemu i izmamio osmijeh Špancu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije