Tenis

Voznijacki trči Njujorški maraton

Voznijacki trči Njujorški maraton
Voznijacki trči Njujorški maraton

Bivša prva teniserka svijeta Karoline Voznijacki imala je zakazano vjenčanje sa Rorijem Meklrorijem za novembar, ali će umjesto pred matičara trčati Njujorški maraton. Cilj je da 2. novembra istrči 42,195 kilometara.

"Tenis mi je pomogao da prebrodim teška vremena, a sada želim da učinim nešto dobro za druge ljude", rekla je Voznijacki.

Ona je proživljavala teške dane nakon što je golfer Meklrori u maju, samo dan nakon što su poslali pozivnice za vjenčanje, raskinuo vjeridbu s obrazloženjem da nije spreman za brak. Posvetila se treninzima, ali i počela sve intenzivnije da razmišlja da trči u Njujorku. Rekla je da nije kontaktirala organizatora maratona zbog slomljenog srca, već je nastup na maratonu njen cilj, te da želi da prikupi novac u humanitarne svrhe. Ona je naglasila da će na Njujorškom maratonu predstavljati tim za djecu, a uz nju će trčati Meb Keflezigi, pobjednik ovogodišnjeg Bostonskog maratona.

"Njujorški maraton je uvijek bio na mojoj listi. Gledala sam trku na televiziji i uvijek sam mislila da ću i ja jednom trčati. Pogledala sam u svoj raspored i vidjela da nemam nikakve planove nakon što završim sezonu. Pomislila sam: 'Zašto da ne nastupim? Ljudi me pitaju zašto ne trčim na pet ili deset kilometara, ali ja to stalno činim na treninzima, tako da mi to ne bi bio nikakav izazov", rekla je danska teniserka.

Osvajačica 24 titule (22 u singlu, dvije u dublu) svakodnevno trči 30 do 40 minuta, kao dio teniskog treninga i nada se da će joj taj trenažni ritam biti dovoljan da istrči maraton u Njujorku.

Oko 15 prijatelja će da navija za nju uz stazu, a očekuje da je na cilju sačekaju članovi porodice.

"Svi misle da sam pomalo luda, ali samo jednom se živi", istakla je Karolina.

Prethodnih godina brojne poznate ličnosti su nastupile na Njujorškom maratonu, među njima je i glumica Kejti Holms, koju su na cilju 2007. godine dočekali tadašnji suprug Tom Kruz i kćerka Suri. Nastupili su i Pamela Anderson, glumica i fotomodel, zatim reper Pi Didi i Lens Armstrong, bivši biciklista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije