Film i serije

Dugo očekivani drugi "Grad grijeha" stiže u bioskope

 Dugo očekivani drugi "Grad grijeha" stiže u bioskope
Dugo očekivani drugi "Grad grijeha" stiže u bioskope

LOS ANĐELES - Fatalne ženske i brutalni muškarci formiraju komplikovanu mrežu u filmu "Sin City: A Dame to Kill For", dok stara i nova lica iz grafičkih novela Frenka Milera oživljavaju na velikom platnu.

Dugoočekivani drugi dio "Grada grijeha" u američke bioskope stiže sutra. Riječ je istovremeno i prethodnici i nastavku filma iz 2005.

U novom filmu vraćaju se junaci iz prethodnog poput Marva (Miki Rurk), privatnog istražitelja Dvajta Makartija (Džoš Brolin) i egzotične plesačice Nensi Kalahan (Džesika Alba) koji se bore sa svojim demonima u korumpiranom, hedonističkom Gradu greha.

Brolin igra Dvajta prije velike plastične operacije. U prvom filmu Dvajta izmjenjenog lica, igrao je Klajv Oven.

"Dopada mi se što Dvajt ima toliko slojeva", rekao je Brolin Rojtersu. "Čim odlučite da je brutalan i hiperkul i ogroman, iznenada vidite pukotine i slabosti".

Dvajtova slabost dolazi u formi zavodljive Ave Lord koju igra Eva Grin i koja je otelotvorenje svih karakteristika Milerove ultimativne "femme fatale" - zelenooka, bezobzirna manipulatorka koja koristi seksualnost da bi dobila šta želi.

"Svi smo u jednom trenutku poželeli da budemo Ava Lord, da imamo toliko moći i koristimo muškarce i budemo grozne", kaže Grin. "Ona je fantazija".

"Grad grijeha" pokrenuo je novi talas filmskih adaptacija stripova. Marvel i DC Comics ubrzo su na veliko platno izbacili Iks mene, Spajdermena, Betmena...

Režiser Robert Rodrigez blisko je sarađivao sa Milerom na adaptaciji "A Dame to Kill For" koristeći 3D tehnologije i animaciju kako bi filmu dao izgled grafičke novele što je, kaže Miler, pomoglo da film ostane blizak knjigama.

Miler je nedavno kritikovao filove o superherojima rekavši da su se previše udaljili od originalnog materijala, naročito u slučaju "Ajron mena", "Kapetana Amerike" i "Osvetnika" koji su rađeni na stripovima Džeka Kirbija iz 1960ih.

Postoji velika razlika između jedinstvene vizije i uzimanja naslova i stavljanja istog na nešto što sa time nema veze, rekao je on.

Miler je napisao i dvije nove priče specijalno za film, uključujući "The Long, Bad Night" gde Džozef Gordon Levit igra mladog pokeraša koji želi da se oproba u Gradu grijeha i "Nancy's Last Dance".

Nensi (Alba) tugu utapa u alkoholu pošto je izgubila ljubav svog života Džona Hartrigana (Brus Vilis) u prvom filmu.

"Slomljena je i tužna i izmučena ali na kraju postaje opaka ratnica", kaže Alba. "Sada imam neustrašivost, povjerenje u sebe i osjećaj da vrijedim koji nisam ranije imala pa je bilo lijepo ući ponovo u ovaj svijet sa takvim povjerenjem".

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije