Film i serije

Počelo snimanje novog filma Gorana Paskaljevića

Počelo snimanje novog filma Gorana Paskaljevića
Počelo snimanje novog filma Gorana Paskaljevića

Poznati reditelj i scenarista Goran Paskaljević počeo je snimanje svog novog, 17. igranog filma "Dev Bhoomi" ("Zemlja bogova") na Himalajima.

Produkciju su obezbijedili "Nova filma" iz Beograda, "Zepter International", "Gorvic Pictures" iz Kalkute, uz učešće Radio-televizije Srbije (RTS) i Ministarstva kulture indijske savezne države Utarakhand.

Glavnu ulogu tumači čuveni indijski glumac Viktor Benerdži, našoj publici poznat iz filma reditelja Dejvida Lina "Put u Indiju", dok je glavna ženska uloga povjerena Getanjali Tapa - proglašenoj prošle godine za najbolju mladu glumicu u Indiji, naveo je Paskaljević.

Pored njega, srpski dio ekipe čine direktor fotografije Milan Spasić, tonski snimatelj Nenad Vukadinović, montažer Kristina Pozenel, filmski snimatelj Zoran Culić, kao i Nemanja Novičić, Nemanja Petković i Marko Knežević.

Film će se snimati u Indiji do kraja maja, a postprodukcija je predviđena u Srbiji do kraja novembra ove godine.

Zanimljivo je da je "Dev Bhoomi" prva srpsko-indijska filmska koprodukcija, a Paskaljević u brojnim intervjuima u indijskoj štampi ističe da Srbija i Indija imaju puno toga zajedničkog.

"Radni naslov filma je 'Zemlja bogova', kako se inače naziva prostranstvo u podnožju Himalaja. Film bi trebalo da bude svojevrsna poema o životu ljudi u tim prelepim prostorima daleko od onoga što mi fokusiramo, da tako kažem, kao centar sveta u kome prevlađuju, pre svega materijalne vrednosti zapadne civilizacije", naveo je Paskaljević.

Autor izražava nadu da će njegov film ohrabriti druge filmske autore i producente na buduću međusobnu saradnju, uz konstataciju da je indijsko filmsko tržište jedno od najvećih na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije