Film i serije

Sandra Bulok neprikosnovena

Sandra Bulok neprikosnovena
Sandra Bulok neprikosnovena

Nakon upisivanja njenog imena u "Ginisovu knjigu rekorda", kada je prije dvije godine proglašena najplaćenijom glumicom svih vremena, oskarovka Sandra Bulok je ponovo na čelu liste glumica koje najviše zarađuju.

Ovog puta u pitanju je spisak koji je objavio američki magazin "Forbes". Riječ je o listi najplaćenijih holivudskih glumica u ovoj godini, a Bulokova je zauzela vodeću poziciju sa zaradom od 51 milion dolara.

Prilikom sastavljanja ove liste "Forbes" je razgovarao s agentima, producentima, advokatima i drugim stručnjacima, a u obzir je uzeta zarada od filmske industrije i reklamnih kampanja.

Za prvo mjesto na listi Bulokova najviše treba da zahvali svemirskoj epopeji "Gravitacija" Alfonsa Kuarona, koja je zaradila više od 700 miliona dolara širom svijeta, ali i osvojila sedam "Oscara" i omogućila da zvijezda napreduje za čak šest mjesta u odnosu na prošlogodišnju "Forbesovu" listu.

Inače, Bulokova je svoje mjesto našla i na drugim brojnim listama poznatih magazina kojima se mjere uspjeh, bogatstvo i ljepota, pa se tako našla na listi magazina "People" kao jedna od 50 najljepših žena svijeta 1996, a zatim kao žena godine istog magazina 2010.

Kako tvrde elektronski mediji, pedesetogodišnja glumica je potpisala specijalni ugovor sa filmskom kućom, koji joj garantuje visok procenat od zarade filma "Gravitacija". Bulokova je već dobila avans od 20 miliona dolara, a na njen račun bi se moglo sliti i dodatnih 50 miliona dolara.

Na drugom mjestu "Forbesove" liste je Dženifer Lorens, mlada zvijezda u usponu, koja je za ulogu u prvom dijelu filma "Igre gladi" zaradila "svega" milion dolara, ali je u međuvremenu potpisala daleko unosniji ugovor, te bila i junakinja "X-Mena", još jednog blokbastera, tako da je u posljednjih godinu dana zaradila ukupno 34 miliona dolara.

Iza nje, na trećoj poziciji, smjestila se Dženifer Aniston, četvrta je Gvinet Paltrou, dok peto mjesto s Anđelinom Džoli, koja je prošle godine bila prva na istom spisku, dijeli Kameron Dijaz.

Takođe, "Forbes" je objelodanio spisak najplaćenijih glumica 15 dana nakon liste najplaćenijih glumaca, na čijem se čelu našao Robert Dauni Džunior, a kao i svake godine, došlo se do istog zaključka: žene zarađuju manje od muškaraca.

Naime, top 10 najplaćenijih holivudskih glumaca zaradilo je proteklih 12 mjeseci ukupno 419 miliona dolara, dok je njihovih 10 najplaćenijih koleginica skupa inkasiralo 226 miliona dolara.

Top 10

  • Sandra Bulok - 51 milion dolara
  • Dženifer Lorens - 34 miliona dolara
  • Dženifer Aniston - 31 milion dolara
  • Gvinet Paltrou - 19 miliona dolara
  • Anđelina Džoli - 18 miliona dolara
  • Kameron Dijaz - 18 miliona dolara
  • Skarlet Johanson - 17 miliona dolara
  • Ejmi Adams - 13 miliona dolara
  • Natali Portman - 13 miliona dolara
  • Kristen Stjuart - 12 miliona dolara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije