Književnost

Vesna Račić: P.S. Volim te o ljubavi zauvijek

Vesna Račić: P.S. Volim te o ljubavi zauvijek
Vesna Račić: P.S. Volim te o ljubavi zauvijek

"Kažu da ništa ne traje vječno, ali ja čvrsto vjerujem u činjenicu da za neke ljubav nastavlja da živi i kada nas više nema", jedan je od divnih citata iz knjige "P.S. Volim te" Sesilije Ahern, koju toplo preporučujem, a u pitanju je odlična priča o ljubavi koja ne prestaje ni nakon smrti.

Ovaj roman je prvo djelo irske književnice koji je odmah po objavljivanju zasjeo na ljestvice najprodavanijih naslova, a dosad je preveden u više od 50 zemalja. "P.S. Volim te" priča je o mladom paru Holi i Geriju, koji su imali savršen brak, živjeli su u Dablinu, uživali u ljubavi i zabavljali se punim plućima. Iznenada, tu sreću prekida smrt Gerija. Holi, koja prolazi kroz veliku tugu, počinje da dobija svaki mjesec od preminulog supruga poruke jer joj je obećao da će uvijek biti uz nju. Autorka romana u stvari želi da poruči da smrt ne znači i kraj ljubavi, jer prava ljubav nikada ne umire.

"Dobila je predivan dar: život. I shvatila je da to ne dobijaju svi, ponekad ga na surov način prerano izgube. Ali, ono što je važno nije koliko je život trajao, već šta si s njim učinio."

Naći nekog koga voliš i ko voli tebe je divno osjećanje. Ali naći nekog ko ti je prava srodna duša je još bolje. Ona piše: "Srodna duša je neko ko te razumije kao niko drugi, koji će biti uz tebe uvijek, šta god da te zadesi."

S ovakvom dirljivom pričom, ne čudi što je "P.S. Volim te" postao bestseler u cijelome svijetu. Zato oni koji ne vole da čitaju mogu pogledati istoimeni film u kojem su glumci Hilari Svonk, Žerard Batler, Džefri Din Morgan i drugi. Za one koji možda radije vrijeme provode uz TV programe, preporučujem emisiju "Ženski kutak", čija sam urednica, a koja će se nakon ljetne pauze od 1. septembra emitovati ponovo na BEL TV i ima za cilj afirmaciju žena za kvalitetniju ulogu u društvu.

Vesna RAČIĆ,

direktorica Agencije za odnose s javnošću "Pro public"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije