Muzika

Humanitarna opereta prikupila 2.000 KM

Humanitarna opereta prikupila 2.000 KM
Humanitarna opereta prikupila 2.000 KM

Prva repriza operete "Orfej u podzemlju" Žaka Ofenbaha izvedena je u nedjelju naveče u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci, a tom prilikom od prodaje ulaznica prikupljeno je 2.000 KM, koje će biti usmjerene u humanitarne svrhe za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama.

"Orfej u podzemlju" je prva domaća opereta u kojoj su snage i talenat udružili studenti i profesori Akademije umjetnosti u Banjaluci, a premijera je izvedena na zatvaranju manifestacije "Dani Vlade Miloševića".

U pripremi i izvođenju ovog muzičko-scenskog djela angažovano je 100 ljudi, uglavnom studenata i postdiplomaca Akademije sa sva tri odsjeka. Operetu je režirao Goran Damjanac, dramaturgiju potpisuje Mario Ćulum, a dirigenti su Branka Radošević-Mitrović i Ognjen Bomoštar.

Ni tokom prve reprize ovog umjetničkog djela nije bilo ništa manje oduševljenje publike nego što je to bilo na premijeri.

Veliku podršku, prenoseći svoje znanje i iskustvo, kao i sigurnost na sceni, mlađim kolegama i ovog puta su dali glumci Slađana Zrnić, koja tumači lik Junone, i Velimir Blanić, koji igra Džona Stiksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije