Muzika

Petrović: Iz publike ćemo iscijediti svaku kap znoja

Petrović: Iz publike ćemo iscijediti svaku kap znoja
Petrović: Iz publike ćemo iscijediti svaku kap znoja

Gdje god da se pojave garancija su za dobar provod i ludu žurku, a takvu atmosferu će da naprave i 14. marta u Banjalučkom klubu studenata.

Tradicionalna irska muzika u kombinaciji s rok elementima u  izvođenju Ortodox Celtsa svakako je nešto što se ne propušta. O novim pjesmama, pripremama za novi album, te nastupu pred banjalučkom publikom, za "Nezavisne" je govorio Aleksandar Petrović, frontmen Ortodox Celtsa.

NN: Dolazite u Banjalku 14. marta. Šta banjalučka publika može ovaj put da očekuje?

PETROVIĆ: Isto što i uvek, svirku do poslednjeg atoma snage, bez ikakve rezerve i šteka, jer drugačije prosto ne umemo. Sigurno je da ćemo, pored toga što ćemo pružiti sve od sebe, iscediti i iz publike svaku kap znoja jer jedni bez drugih ne možemo niti bismo bili to što jesmo. Taj odnos između naše publike i nas je, u bukvalnom smislu reči, dvosmerna ulica gde hranimo i održavamo u životu jedni druge.

NN: Na sceni ste već 20 godina. Možete li povući neku paralelu, da li ste zadovoljni dosadašnjom karijerom?

PETROVIĆ: Da nismo, pretpostavljam da bismo odavno, da se fudbalskim rečnikom izrazim, okačili kopačke o klin. Ono za čim ostaje jedva primetan žal je činjenica da smo mogli mnogo više da sviramo "napolju" da nije bilo svega onoga što je sve nas na ovim prostorima zadesilo i ograničilo na delovanje u svom ataru. Ali, s druge strane, uspeli smo da se izrazimo i ostvarimo kroz ono što najviše volimo. Zar se može tražiti više od toga?

NN: Koje pjesme publika trenutno najviše voli?

PETROVIĆ: Kao i uvek, one pesme koje najbolje poznaje, a to su, svakako, stari koncertni hitovi koji su se vrteli po televizijama u vidu spotova i radijima u vidu audio-singlova u vreme kada je to moglo da se vidi i čuje. Dakle, "Green Roses", "Star Of The County Down", "Far Away", "The Celts Strike Again"... Ali, evo, pokazalo se prošle godine baš u Banjaluci da ni ove najnovije pesme ne zaostaju nimalo za navedenim. Eto, banjalučka publika je u roku od šest dana naučila "Save Me" i horski je pevala kao da je zna godinama. Hvala im na tome. Sad će imati čak 14 dana da se upoznaju s "One".

NN: Šta je, osim dobre svirke, presudno za dobar provod?

PETROVIĆ: Volja i želja da se dobro provedeš! Možemo mi da sviramo najbolje na svetu ako nisi spreman da se provedeš. I džaba ti sve ako izađeš iz kuće mrzovoljan i spreman da sve što se dešava oko tebe posmatraš u svetlu svojih mračnih i turobnih misli. Dakle, širok osmeh i dobra volja prvenstveno pa tek onda sve ostalo.

NN: Da li je u planu nešto novo za ovu godinu?

PETROVIĆ: O, da... Evo krenuli su da se vrte drugi singl i spot s predstojećeg albuma, biće uskoro i treći, a onda će već izaći i album. Konačno, posle osam godina izlazi novi album. Mislim da je i samo to dovoljno da ovu godinu posebno obeleži. Ali, mi ne bismo bili mi kad bismo se na tome zaustavili pa ćemo svirati, svirati, svirati... Koliko god budemo mogli i gde god budemo mogli. Mi smo, pre svega, koncertni bend, bina je naše prirodno stanište i tu se osećamo kao kod kuće!

NN: S obzirom na cjelokupnu muzičku scenu u regionu, da li ste zadovoljni svojim uspjehom?

PETROVIĆ: Jesmo i, ruku na srce, ne opterećujemo se time, a pogotovo zato što sebe i ne vidimo, niti smo ikad i videli u tom smislu, kao deo neke takozvane lokalne, regionalne ili neke treće scene. Mi smo samo svoji, ovo je naš način izražavanja i života i, sve i da nije ovako, mi bismo tvrdoglavo i uporno terali svoju priču. Jer, to smo mi - "Orthodox Celts"!

Turneja "Saint Patrick's Day 2015":

13. mart - "Irlanda in Festa", Padova, Italy

14. mart - KSB, Banja Luka, Bosna i Hercegovina

17. mart - Dom omladine, Beograd, Srbija

19. mart - klub "Feedback", Niš, Srbija

20. mart - klub "Feedback", Niš, Srbija

21. mart - klub "Quarter", Novi Sad, Srbija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije