Muzika

Vikend obilježen dobrom svirkom

Vikend obilježen dobrom svirkom
Vikend obilježen dobrom svirkom

U prepunom Klubu studenata u Banjaluci u subotu naveče održan je dugo očekivani koncert legendarnih i jedinstvenih "Orthodox Celtsa", dok su isto veče Sarajlije mogle da uživaju u antistres rok koncertu bendova "Bad Copy" i "Brkovi".

"Ovim koncertom Banjaluci je pripala čast da bude polaznica za početak  turneje za obilježavanje nama veoma dragog 'zelenog marta', odnosno Dan svetog Patrika", rekli su članovi benda "Ortodox Celts".

Kao što su i ranije u intervjuu za "Nezavisne" obećali, svirka je bila do posljednjeg atoma snage, bez ikakve rezerve i šteka, jer drugačije prosto ne umiju. Redali su se hitovi "Green Roses", "Star Of The County Down", "Far Away", "The Celts Strike Again"...

"Orthodox Celts" ili, kako ih još neki nazivaju "Pravoslavni Kelti", je beogradski bend koji je poseban na našim prostorima, svira irsku folk muziku u kombinaciji s rok elementima. Klub studenata je više ličio na maleni irski pub, što je i odgovaralo. "Celtsi" su svirali svoj prvi koncert u Banjaluci još davne 1997. godine.

Na drugom kraju, Sarajlije su napokon mogle da se rasterete stresa. Antistres koncert u Domu mladih otvoren je pjesmom "Esi mi dobar" "Bad Copyja". Wikluh Sky, Timbe i neponovljivi Ajs Nigrutin "odradili" su neke od svojih najpoznatijih hitova, među kojima su bili "Džastin Biberi", "Posle deset", "Žurka", "Ljubav ili pivo", a njihov nastup zaključen je pjesmom "Metalac".

Dugo očekivani bend u Sarajevu bili su "Brkovi", koji su kombinacijama turbo folka i pank-roka zapalili publiku. U Sarajevu je već odavno vladalo interesovanje za nastup benda "Brkovi", a fanovima je sada ta želja i ispunjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije